В одному з волинських ОТГ хочуть змінити центральну садибу
Волинь

В одному з волинських ОТГ хочуть змінити центральну садибу

11 березня 2019, 16:25
0
0
Сподобалось?
0

У Війницькій ОТГ Локачинського району хочуть змінити центральну садибу на село у Володимир-Волинському районі. Про це пише БУГ.

Голова Війницької ОТГ Локачинського району, яка утворилася у грудні 2018 року, повідомив про наміри змінити центральну садибу громади із села Війниця Локачинського району на село Березовичі Володимир-Волинського.

Березовичівська сільська рада вирішила створити громаду із селами сусіднього Локачинського району та відмовилася від доєднання чи то до Зимнівської, чи до Оваднівської ОТГ. Коли стартував процес утворення громади, центральну садибу визначили у селі Війниця.

Голова громади Сергій Вербицький  пояснив, що після створення ОТГ стикнулися з тим, що Війниця не готова в адміністративному плані виконувати свої функції. Акцентував увагу на тому, що приміщення сільради знаходиться без опалення. В селі відсутня школа, ФАП та навіть із бюджету громади вже виділили кошти, щоб мешканці громади отримували медичні послуги у Володимир-Волинському ТМО.

На думку новообраного голови ОТГ, у селі Березовичі є більше можливостей розташувати адміністративні приміщення та ефективніше проводити керування громадою.

Ще одним вагомим аргументом для зміни центральної садиби Вербицький назвав, що коли Березовичі стануть центральною садибою, тоді декілька сільрад Локачинського району готові вести перемовини про доєднання.

Народний депутат Ігор Гузь, який зустрівся з головою  ОТГ, повідомив, що такого прецеденту в Україні ще не було, однак можна спробувати вивчити, чи є можливість.

“Закон про децентралізацію прописаний так, що сільради, які об’єдналися, не можуть вийти з ОТГ, а ось про зміну центральної садиби ніяких заборон не вказано. Необхідна  підтримка громади,” – акцентував Ігор Гузь.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися