Волинські нардепи- «лідери» з піару на субвенціях
Волинь

Волинські нардепи- «лідери» з піару на субвенціях

12 березня 2019, 20:08
0
0
Сподобалось?
0

Волинь потрапила до 6 областей, які у 2018 році отримали найменшу кількість коштів субвенцій на соціально-економічний розвиток із державного бюджету і, разом з тим, увійшла в трійку областей, де зафіксовано найбільше випадків «політичного піару» на цих коштах. Такими виявились результати аналізу Громадянської мережі ОПОРА, який проводився з червня 2018 р. до лютого 2019 р. Про це пише Репортер.

Протягом 2018 року уряд загалом розподілив 4 млрд 96 млн грн із держбюджету між регіонами, які отримали кошти як субвенції на соціально-економічний розвиток. Із вказаної суми Волинь отримала 114, 5 млн грн, що становить  2,8 % від загальної суми. В результаті Волинська область опинилася серед шести регіонів, які отримали найменше субвенцій державних коштів. Ще менше коштів отримали Житомирська (114 млн), Рівненська (112 млн), Запорізька (95 млн), Тернопільська (77 млн) та Луганська (26 млн) області.

Загалом 114, 5 млн грн надійшло до Волинської області у вигляді 507 субвенцій. Кошти на реалізацію проектів надходили до місцевих бюджетів, або ж до обласного бюджету, а вже звідти їх спрямували на реалізацію проектів.

Найбільше коштів надійшло в округ № 19 –понад 27 млн грн. Найменше –для округу № 19- понад 11 млн. гривень.

Встановлення дитячих майданчиків, закупівля вікон, дверей, меблів та іншого обладнання для освітніх закладів, ремонт медичних закладів та закупівля медичного обладнання – таким переважно було цільове призначення субвенцій з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій Волинської області.

Найменша кількість об’єктів, та, відповідно, найменша сума субвенцій стосувалися відновлення та встановлення доріг на території Волині. Зокрема, таких субвенцій зафіксували 3 на загальну суму 1,44 млн грн.

Рекордна кількість субвенцій, та, відповідно, коштів була спрямована на розвиток закладів освіти – йдеться про 279 субвенцій на загальну суму 58,35 млн грн.

Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала випадки непрямої агітації з ймовірним використанням бюджетних ресурсів у всіх без винятку регіонах України. У Волинській області було виявлено 109 випадків «піару депутатів» на державних коштах. Відтак, Волинь за цим показником виявилась на третьому місці після Черкаської (124 випадки) та Львівської (119 випадків) областей.

Згідно з результатами моніторингу, у період з червня 2018 року по січень 2019 року непряма дочасна агітація з ймовірним використанням бюджетних ресурсів найбільш активно проводилась у Волинській області саме на користь народного депутата-мажоритарника Ігоря Гузя («Народний фронт», ОВО № 19). Зокрема, було виявлено 72 випадки його «піару» на заходах, оплачених за державні кошти.

Разом з тим, інші нардепи-мажоритарники, які представляють Волинську область у парламенті – Сергій Мартиняк (ОВО № 20), Степан Івахів (ОВО № 21), Ігор Лапін (ОВО № 22) та Ірина Констанкевич (ОВО № 23) згадували про субвенції з держбюджету, виділені на округи «за їх сприяння» від 1 до 10 разів.

 Звіт щодо розподілу субвенцій на соціально-економічний розвиток регіонів України можна знайти на офіційному сайті Громадянської мережі ОПОРА.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися