Лісівники хочуть мати своє міністерство
Волинь

Лісівники хочуть мати своє міністерство

15 березня 2019, 18:22
0
0
Сподобалось?
0

На з’їзді лісівників запропоновано створити Міністерство лісового господарства та деревообробної промисловості, -інформує прес-служба ВОУЛМГ.

Необхідно посилити інституційну спроможність лісового господарства шляхом створення нового центрального органу виконавчої влади з функцією формування та реалізації державної політики у сфері лісового господарства та деревообробної промисловості у вигляді окремого Міністерства лісового господарства та деревообробної промисловості.

На цьому наголосив заступник голови Державного агентстві лісових ресурсів Володимир Бондар під час ІІ етапу IV з’їзду лісівників України, що відбувся у Луцьку.

Він звернув увагу на те, що на сьогодні Держлісагентство не має права законодавчої ініціативи, щоб пришвидшити вирішення низки питань, зокрема, фахового розділення функцій господарювання та контролю, боротьби з незаконними рубками, всиханням лісів, створення ринку деревини та ін.

«Вже настав час порушити питання суб’єктності. Маючи окреме Міністерство, ми зможемо вивести лісову галузь на високий рівень», – зазначив Володимир Бондар.

За його словами, для швидкого вирішення, в тому числі законодавчим шляхом, всіх проблем у лісовій галузі необхідні три ключові речі – створення національної лісової політики, проведення національної інвентаризації лісів і належне фінансування всіх робіт в лісовому господарстві.

“Лише тоді ми зможемо працювати у напрямку збільшення лісистості України та розвитку української деревообробної промисловості. Цими питаннями має займатися окреме Міністерство лісового господарства та деревообробної промисловості», – сказав Володимир Бондар.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися