Волинський професор- претендент на Міжнародну премію ім. Івана Франка
Волинь

Волинський професор- претендент на Міжнародну премію ім. Івана Франка

15 березня 2019, 21:40
0
0
Сподобалось?
0

Оголошено імена претендентів на Міжнародну премію ім. Івана Франка за 2019 рік.  Нею відзначають науковців у галузі соціально-гуманітарних наук та україністики. Серед 27 поданих наукових робіт і монографія волинянина Віктора Давидюка «Зачароване Полісся».

За перемогу змагатимуться вчені з України, Канади, Італії, Польщі та Сербії. В умовах російської агресії до участі у конкурсі не допускалися наукові роботи з РФ.

У номінації «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук» представлено 10 наукових досліджень. У номінації «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики» - 17-ть. Серед них і  монографія «Зачароване Полісся» Віктора Давидюка.  

Книга професора, видатного українського фольклориста, автора понад 300 публікацій Віктора Давидюка  вийшла друком у видавництві «Терен» 2018 року.

У ній  йдеться про Західне Полісся та його населення крізь призму історії, археології, антропології, популяційної генетики, етнології, топономіки та фольклору. Окремо аналізується версія західнополіської батьківщини «Велесової книги». Подані факти істотно міняють дотеперішні уявлення про минуле краю та його мешканців.

Наукові роботи, які було подано на здобуття премії, охоплюють 13 наукових дисциплін: історія, україністика, мовознавство, філософія, літературознавство, етнографія, ономастика,  мистецтвознавство, фольклористика, культурологія, педагогіка, політична економіка, право. Монографії написано п’ятьма мовами: українською, англійською, польською, сербською та російською.

Вибрані роботи буде передано до Міжнародної експертної ради, яка відбере три найкращі монографії  у кожній з номінацій і передасть на розгляд до Міжнародного журі. Імена лауреатів Міжнародної премії ім. Івана Франка буде оголошено 23 червня у Відні (Австрія). Нагородження відбуватиметься на батьківщині Каменяра  – у Дрогобичі –  27 серпня, у день народження Івана Франка. Лауреати премії нагороджуються грошовою винагородою та золотим знаком.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися