Волинські прикордонники затримали підозрілого росіянина на кордоні з  Білоруссю
Волинь

Волинські прикордонники затримали підозрілого росіянина на кордоні з Білоруссю

16 березня 2019, 14:52
0
0
Сподобалось?
0

У ПП «Доманове»  в Україну намагався потрапити громадянин Росії, виходець з Чеченської Республіки, який може причетними до терористичної діяльності. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Під час оформлення прикордонники Луцького загону запідозрили, що 22-річний іноземець може бути причетний до терористичної діяльності, спрацювали відповідні індикатори профілю ризику. Викликав підозру і паспортний документ громадянина Росії, адже він був виготовлений зовсім недавно.

У результаті поверхневого огляду затриманого росіянина на поясному ремені прикордонники також виявили ніж, ззовні схожий на холодну зброю, а в кишені куртки ємність з речовиною сіро-зеленого кольору. Крім того, серед мультимедійних файлів на мобільному телефоні особи знаходилися файли, які можливо мають на меті пропаганду «радикального ісламу». Сам іноземець причетність до терористичних груп заперечував, запевняв, що планував потрапити в Україну для подальшого незаконного слідування в країни ЄС. Проте жодного пояснення, як він хотів це зробити надати не зміг.

За цим фактом направили інформування до правоохоронних органів про наявність в діях особи ознак кримінального правопорушення передбаченого ст.309 та 263 ККУ. Виявлені предмети правоохоронці вилучили, а чоловіка не пустили через кордон та заборонили в’їзд на територію України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися