«Луцьктепло» працює збитково
Волинь

«Луцьктепло» працює збитково

21 березня 2019, 09:48
0
0
Сподобалось?
0

За підсумками роботи у 2018 році ДКП «Луцьктепло»- найзбитковіше комунальне підприємство Луцька. Про це йшлося на засіданні виконкому, -інформує прес-служба міськради.

Плановий обсяг надходжень підприємство не виконало майже на 81 мільйон гривень. Збитки становлять   27,6 млн гривень.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна так пояснила заборгованість

«Заборгованість виникла через зменшення споживання тепла, а також відключення деяких великих споживачів (підприємство «СКФ Україна» відтепер має власну котельню), підвищення вартості природного газу з 1 листопада минулого року. Також на збитки впливає несинхронний ріст вартості енергоносіїв, які становлять понад 50% в структурі тарифу. Понад 80% мереж у місті перебувають в аварійному стані».

Вихід із ситуації, що склалася, директор бачить так:

« Щоб зменшити збитковість, готують зміни експлуатаційної структури, виводять з експлуатації котельні із застарілим обладнанням. Також потрібні кошти на перекладання мереж. З експлуатації вивели 12 котелень, зменшили витрати і штат підприємства. Цього року заплановано чимало заходів із заміни пальників квартальних котелень, модернізацію 9 котелень».

Виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт вважає ситуацію на «Луцьктепло» найжахливішою серед всіх комунальних підприємств у Луцьку. « З бюджету міста ми вкладаємо величезні кошти у “Луцьктепло”. По кредитам ми будемо віддавати 67 млн гривень”.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися