Волинянам пропонують державну дотацію: 2500 грн за кожне вирощене теля
Волинь

Волинянам пропонують державну дотацію: 2500 грн за кожне вирощене теля

21 березня 2019, 19:34
0
0
Сподобалось?
0

У 2019 році на дотацію за вирощення телят Волині  передбачено 700 млн. грн з державного бюджету. Дотація надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання молодняка ВРХ до 13-місячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб, а також набутий шляхом переміщення від інших власників. Про це розповів на відеоселекторній нараді  заступник директора департаменту АПР ОДА  Юрій Юрченко, -інформує прес-служба відомства.

«Щоб отримати дотацію, перш за все тварина повинна бути ідентифікована та зареєстрована», наголосив посадовець.

 Власнику необхідно підготувати: паспорт ВРХ (якщо 10 і більше голів – витяг з Єдиного держреєстру тварин), паспорт громадянина України, довідку про відкриття рахунку в банку, ідентифікаційний номер фізичної особи. Копії документів подаються до сільської, селищної чи міської ради.

Одноосібники можуть отримати 2500 грн за кожне теля, яке утримується в господарстві до 13-місячного віку.

 Кошти виплачуються: за кожні 4 місяці утримання ВРХ на карткові рахунки, відкриті в банках від 1 до 5 місяців – 300 грн/голову, від 5 до 9 місяців – 700 грн/голову, від 9 до 13 місяців – 1500 грн/голову.

Документи приймаються до 1 травня, 1 вересня, 1 грудня. З 1 квітня цього року запроваджується Єдиний реєстр ветеринарних документів, який дозволить прискорити процедуру видачі документів.

 Керівник Волинської філії ДП «Агентство ідентифікації і реєстрації тварин» Віталій Сокол поінформував, що з початку року в області уже ідентифіковано та зареєстровано 7 тисяч телят в господарствах населення, власники яких можуть подавати документи на отримання дотації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися