Волинські митники  вилучили у пасажира надмірну валюту
Волинь

Волинські митники вилучили у пасажира надмірну валюту

5 квітня 2019, 15:38
0
0
Сподобалось?
0

Волинські митники на посту Доманове встановили перевищення дозволеної для переміщення через кордон норми готівки валюти на 2400 Євро і тимчасово її вилучили, -повідомляє прес-служба митниці.

Валюту  у «бардачку», окремо від дозволених 10 тисяч Євро, намагався провезти із Білорусі пасажир легкового автомобіля, мешканець Рівненщини. При цьому водій авто скористався  «зеленим коридором» як смугою спрощеного митного контролю.

Волинська митниця нагадує громадянам України, що дозволений до переміщення через «зелений коридор» ліміт готівки валюти визначений постановою Нацбанку України від 27.05.2008 №148 у розмірі до еквіваленту 10 тисяч Євро. Надмір підлягає обов’язковому письмовому декларуванню та документальному підтвердженню походження.

Відтак, пасажиру залишили 10 тисяч Євро. Решту, що за курсом Нацбанку України становить майже 65 тисяч гривень – тимчасово вилучено до рішення суду.

Згідно зі статтями 471,472 Митного Кодексу України недекларування валюти, що перевищує встановлену норму, тягне за собою накладення штрафу та її конфіскацію.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися