Алея Слави і меморіальна дошка на честь волинського Героя-козака
Волинь

Алея Слави і меморіальна дошка на честь волинського Героя-козака

6 квітня 2019, 15:48
1
0
Сподобалось?
0

У селі Троянівка Маневицького району  відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО випускнику місцевої школи, козаку-айдарівцю Сергію Климчуку. Розмістили її на стіні навчального закладу,  який Сергій Климчук закінчив у 1986 році. З портрета  на дошці дивиться на сьогоднішніх учнів юний випускник-десятикласник Сергій.

Дошку виготовили за кошти місцевих школи, сільської ради, односельчан. В урочистості  взяли участь сестри Героя- Тетяна Дмитрівна і Надія Дмитрівна,  представники Волинського козацького стрілецького братства, односельчани, учні та вчителі. В знак пам'яті про полеглого захисника України заклали  алею. Тепер біля школи і місцевої церкви ростимуть дуби, липи, калина і горобина як пам’ять про земляка, життя якого –приклад для майбутніх поколінь односельчан.  

Нагадаємо, 16 серпня 2014 року, захищаючи незалежність України у складі 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», на Луганщині загинув Сергій Климчук.

У 90-х роках він  одним із перших на Волині  став до лав Українського Козацтва в складі Волинського товариства Українських козаків. Пройшов Майдани 2004, 2014 року, учасник подій першого грудневого штурму Майдану. На початку серпня став до лав воїнів «Айдару».
І все це – за короткі 45 років життя.  Похований Сергій Климчук на Алеї Слави на цвинтарі у Гаразджі.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • читач за правду
    читач за правду

    Прикро, що Сергій Климчук тривалий час був членом партії Регіонів, вірою і правдою служив їй. 4.03.2014 року був призначений секретарем Волинської обласної виборчої комісії від партії Регіонів (zakon.rada.gov.ua від 4.03.2014). Інформації про його участь у подіях штурму Майдану не вірю, бо тоді волинські газети писали, що в грудні 2013 року група волинських юристів їздила на Антимайдан, щоб підтримати режим Януковича. А Сергій був "регіоналом".

    6 квітня 2019, 22:12
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися