На Волині презентували виставку «Замлиння»-підсумок Міжнародних пленерів іконопису
Волинь

На Волині презентували виставку «Замлиння»-підсумок Міжнародних пленерів іконопису

11 квітня 2019, 18:47
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні (11 квітня) у Музеї волинської ікони  відкрилася  виставка “Замлиння”, що стала підсумком роботи Міжнародних пленерів іконопису та сакрального мистецтва. Вони відбувалися  на Волині у селі Замлиння Любомльського району з 2011 до 2018 рр. Про це йдеться на сайті міської ради.

 У пленерах взяли участь художники двох країн, серед яких і знані іконописці, і студенти Львівської національної академії мистецтв. Кожен пленер мав свою тематику: “Святі Польщі і України” (2011), “Мандруючі святі” (2012), “Святі Волині” (2013), “Чотири сторони світу. Материнство” (2014), “Святі миротворці” (2015), “Боже милосердя” (2016), “П'ятикнижжя в іконі” (2017), “Знаки часу” (2018).

Загалом, результатом пленерів стали більш як 600 робіт. Вони були представлені на  60-ти виставках у містах Польщі та України.

 Виставка у Луцьку налічує 56 найбільш яскравих робіт за всі попередні роки і є втіленням духовного діалогу між художниками західного та східного обряду християнства. Митці репрезентували своє бачення християнської тематики як у традиційному, так і стилізованому стилі сакральної картини. Представлені композиції сповнені символами та метафорами, що поєднують у собі не лише сакральне, а й філософське тлумачення людської сутності.

Роботи високо оцінили  віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур, єпископ-ординарій Луцької дієцезії Римо-католицької церкви Віталій Скомаровський, Луцький екзарх Української Греко-Католицької Церкви Йосафат Говера, представники Православної Церкви України, міської влади, волинські художники.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися