В Україні презентували перший екологічно чистий цукор, вироблений на Волині
Волинь

В Україні презентували перший екологічно чистий цукор, вироблений на Волині

15 квітня 2019, 11:18
0
0
Сподобалось?
0

У Києві презентували перший органічний сертифікований український цукор.  Його виготовили на Гнідавському цукровому заводі, – йдеться на сторінці виробника.

В. о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева назвала презентацію «знаковою подією».

«Ми маємо перший органічний цукор в нашій державі.  Лише 10 років тому почали з’являтись на полицях наших магазинів перші вітчизняні органічні продукти, а вже сьогодні ми спостерігаємо динамічний розвиток органічного виробництва на внутрішньому ринку», – наголосила Ольга Трофімцева.

ТОВ «Дедденс Агро» та їх колеги ТОВ «Ріттер Біо Агро» єдині в Україні займаються вирощуванням цукрових буряків за органічними технологіями, з них і отримано перший органічний цукор. Керує обома підприємствами Віктор Щербачук. Посіви органічних буряків – у Гощанському районі на Рівненщині. Вперше їх переробили на цукор на Гнідавському цукровому заводі в 2017 році. У 2018 році під органічні буряки було відведено 247 га землі.

Органічний цукор з України у лютому вже презентували на міжнародній виставці «БіоФах».  Під час виставки відбувся й аукціон, і право купити перші 850 тонн виборола компанія з Нідерландів. Тепер Україна представить органічний цукор на виставці «БіоФах» у Китаї, де буде вперше представлено Національний павільйон.

За даними Мінагрополітики, на сьогодні Україна входить до 20 найбільших виробників конвенційного цукру в світі та є одним з 10 найбільших експортерів за результатами 2018 року. Сума експорту такої продукції торік становила 217 млн доларів США.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися