На Волині замок Радзивілів хочуть перетворити на туристичну «Мекку»
Волинь

На Волині замок Радзивілів хочуть перетворити на туристичну «Мекку»

15 квітня 2019, 12:04
0
0
Сподобалось?
0

В області розробили програму відродження «Перлини Волині». Мільярд 147 мільйонів гривень  для відновлення Українського Версалю на Волині передбачено в проекті обласної програми відродження історико-архітектурної спадщини смт Олика Волинської області на 2019-2024 роки. Стратегічний документ регламентує, як та звідки залучатимуть фінанси, аби населений пункт перетворився на туристичну «Мекку». Про це повідомляє прес-служба ОДА.

В  програмі  передбачили реалізувати ряд заходів. Зокрема, перенести з території замку Радзивілів Волинську обласну психіатричну лікарню № 2, а відтак – спорудити для цього новий корпус, покращити дорожню інфраструктуру селища, побудувати очисні споруди, здійснити благоустрій кладовища та створити мережу музейних закладів у відреставрованих пам’ятках архітектури.

Якщо волинські обранці затвердять проект зазначеного документу під час чергової сесії,  облдержадміністрація подаватиме його на Кабінет Міністрів України та Президента України, аби також залучити кошти державного бюджету. Тож, нині Програма перебуває на розгляді у депутатів обласної ради.

До слова, цього року виповнюється 870 років з часу першої писемної згадки про Олику, а також 475 років, як селище здобуло Магдебурзьке право.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися