Прокуратура Волині запобігла незаконному використанню бюджетних коштів
Волинь

Прокуратура Волині запобігла незаконному використанню бюджетних коштів

17 квітня 2019, 20:41
0
0
Сподобалось?
0

Завдяки вжитим прокуратурою області заходам вдалося своєчасно виявити порушення та запобігти незаконному використанню коштів місцевого бюджету на суму майже 12 млн 100 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокурори з'ясували, що у нинішньому році виконавчий комітет Луцької міської ради оголосив проведення процедури закупівлі – відкритих торгів на виконання робіт з капітального ремонту вулиці Рівненської (від вулиці Задворецької до вулиці Купріна) в місті Луцьку.

За результатами проведення електронного аукціону найбільш економічно вигідною визначено тендерну пропозицію учасника закупівлі, що становила 11687020 грн. Однак тендерний комітет виконавчого комітету Луцької міської ради цю  пропозицію відхилив та визнав переможцем відкритих торгів учасника, пропозиція якого є суттєво вищою (на 412640 грн), що суперечить  принципам максимальної економії та ефективності, визначеним Законом України «Про публічні закупівлі».

Більше того, тендерний комітет замовника порушив загальні терміни розгляду тендерних пропозицій учасників відкритих торгів, що суперечить вимогам Закону, а також є безумовною підставою для відміни процедури закупівлі.

Із врахуванням цього, прокуратурою області скеровано до управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області лист щодо проведення моніторингу цієї закупівлі.

За результатами моніторингу орган державного контролю підтвердив порушення, виявлені прокурором, та зобов’язав тендерний комітет виконавчого комітету Луцької міської ради  вжити заходів до їх усунення. Відтак тендерний комітет 16 квітня 2019 року прийняв рішення про відміну закупівлі.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися