Луцьк запрошує на І Міжнародний конкурс піаністів
Волинь

Луцьк запрошує на І Міжнародний конкурс піаністів "Шопенівська весна"

28 квітня 2019, 20:29
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку  відбудеться І Міжнародний конкурс піаністів.  У ньому візьмуть участь  піаністи з України, Польщі та Білорусі. Триватиме він з 3 до 5 травня, - повідомляють організатори у «Фейсбук».

Ідея організації та проведення конкурсу «Шопенівська весна» виникла в 2010 році як відкритого шкільного творчого змагання серед юних піаністів, а сприяло цьому відновлення імені Фридерика Шопена Луцькій музичній школі №1, що історично належало закладу до 1939 року. Протягом кількох років Конкурс набирав популярності та викликав велику зацікавленість серед піаністів, що стало поштовхом для організації та проведення у 2017 році І Відкритого дитячо-юнацького конкурсу піаністів «Шопенівська весна», в якому взяли участь понад 50 учасників з України та Білорусі.
Метою Конкурсу є популяризація фортепіанного виконавства, виявлення та підтримка талановитих піаністів, популяризація творчої спадщини Фридерика Шопена та академічного фортепіанного мистецтва, а також обмін педагогічним досвідом в методиці викладання гри на фортепіано.

Цього року  Конкурс відбувається у два тури. До участі у Конкурсі зголосилися 89 піаністів з України, Польщі та Білорусі. Виступи конкурсантів оцінюватиме високоповажне журі у складі відомих піаністів, професорів музичних академій України, Польщі, Білорусі та Угорщини. В рамках конкурсу відбудеться навчальний семінар для викладачів мистецьких навчальних закладів.
Організаторами Конкурсу є департамент культури Луцької міської ради та Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена.
Конкурс проходить під Патронатом Фундації Георгі Ференцзи, яка є членом Міжнародної Федерації Шопенівських Товариств (IFCS), за сприяння Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку та за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися