Фото ФК
Волинь

ФК «Волинь» повернувся у трійку лідерів першої ліги

2 травня 2019, 03:02
0
0
Сподобалось?
0

У середу луцький футбольний клуб провів черговий свій матч у чемпіонаті. Підопічні Андрія Тлумака на виїзді переграли івано-франківське «Прикарпаття».

«Прикарпаття» – «Волинь» – 1:3

Голи: 0:1 – Хагназарі (20), 0:2 – Карпенко (37), 0:3 – Бартулович (43), 1:3 – Конкольняк (45+2).

«Прикарпаття»: 24. Піцан, 12. Данищук, 27. Бочкур, 2. Ковальчук – к, 15. Лаврук (99. Квасний, 46), 31. Борисевич, 11. Оринчак, 8. Боришкевич (10. Веприк, 83), 7. Кузьмин (9. Худобяк, 46), 20. Конкольняк, 90. Барчук (96. Дитко, 79).

«Волинь»: 47. Когут, 3. Сімінін – к, 5. Горопевшек, 4. Болденков (14. Ульянов, 79), 93. Цюпа (22. Волошинович, 46), 95. Курко, 11. Бартулович (32. Петько, 70), 8. Хагназарі (19. Зінкевич, 46), 29. Кожанов, 43. Западня, 20. Карпенко (89. Козьбан, 70).

Вилучення: Карпенко (90+3 – друге попередження).

Команди до матчу знаходилися у діаметрально протилежних кінцях турнірної таблиці. «Волинь» була явним фаворитом у цій парі. Різницю у класі було особливо помітно у першому таймі. «Хрестоносці» від стартового свистка багато атакували, але ніяк не могли втілити свою перевагу у гол. Лише на 20-й хвилині Сіаваш Хагназарі влучним ударом замкнув простріл Артура Западні з лівого флангу й вивів «Волинь» вперед. Практично одразу подвоювати рахунок міг Ігор Карпенко, але не зовсім трохи не влучив у дальній кут воріт. Проте свій наступний шанс форвард лучан таки використав. Карпенко практично реалізував вихід на побачення із голкіпером «Прикарпаття». Гольовою ж передачею у цьому епізоді знову відзначився Западня, який виграв у захисника верхову дуель. Після другого пропущеного гола франків ці зрозуміли, що їм втрачати уже нічого, й великими силами пішли вперед. На 42-й хвилині потужну атаку гостей зірвав Міха Горопевшек, заблокувавши, у тому числі, гольовий удар. Далі словенський оборонець «Волині» підключився до контрвипаду й віддав гольовий пас на Младена Бартуловича, який довів перевагу лучан до трьох голів. Кінцівка першого тайму була насиченою на події. Франківці у компенсований час встигли ще «розмочити» рахунок. Ярослав Конкольняк реалізував 11-метровий, призначений за гру рукою від Василя Курка.

У другому таймі «Прикарпаття» виглядало значно агресивніше за «Волинь». У штрафному майданчику «хрестоносців» виникло кілька пожеж. Найбільше полихало на 50-й хвилині. М’яч застряг у воротарському майданчику, франківці завдали кілька ударів по воротах, щось відбив Богдан Когут, щось заблокували оборонці. Гол пропускати не можна було, адже рахунок ставав би хитким, а попереду залишався б ще практично цілий тайм ігрового часу. Господарі покотили нову хвилю атак у середині другого тайму. На 72-й хвилині Богдана Когута «підстрахувала» поперечина воріт, а після наступної атаки м’яч з лінії воріт виніс Горопевшек. Лучани вистояли, але вже у компенсований час залишилися у меншості. Сергій Петько, який вийшов на поле на заміну на 70-й хвилині, встиг заробити два «гірчичника».

Відеоогляд

Повний матч

У паралельному матчі «Металіст 1925» несподівано поступився з рахунком 0:3 у Миколаєві. Це дозволило лучанам вийти на третю сходинку у турнірній таблиці. З огляду на те, як харків’яни «зливають» весняну частину першості, складається враження, що «Металіст 1925» не веде цього сезону боротьбу за підвищення у класі. Найімовірніше, не стоїть таке завдання й перед столичною «Оболонню». Тож лучанам відкрита дорога до перехідних матчів із невдахами прем’єр-ліги.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися