Волинянин став почеснм послом науки ЦЕРН в Україні
Волинь

Волинянин став почеснм послом науки ЦЕРН в Україні

2 травня 2019, 21:15
0
-1
Сподобалось?
-1

Вчитель фізики з Локачинської гімназії Віктор Никитюк взяв участь у Міжнародній науковій школі «Ukrainian Teachers Programme 2019».

Її організували Національний центр «Мала академія наук України» спільно з Європейською організацією з ядерних досліджень – ЦЕРН. Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire – CERN – найбільша в світі лабораторія фізики високих енергій та елементарних частинок, яка знаходиться на території Швейцарії та Франції, – повідомляє сайт  НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія».

Школа ознайомила педагогів України (а їх було 23) з сучасними дослідженнями в області високих енергій та елементарних частинок, досягненнями в медичній фізиці, технологічними аспектами сучасних прискорювачів та детекторів, якими оснащені лабораторії ЦЕРНу.

Для педагогів України проводились цікаві лекції провідними науковцями ЦЕРНу, практичні роботи по створенню найпростіших детекторів елементарних частинок в шкільних лабораторіях, надзвичайно пізнавальні екскурсії  дослідницькими комплексами та експериментами найсучаснішої лабораторії у світі.

У вільний час учасники Наукової школи мали можливість познайомитись із співробітниками ЦЕРНу з різних країн, прогулятись вулицями Паулі, Ейнштейна, відвідати Женевське озеро, помилуватись краєвидами Швейцарії та Франції,  відвідати музеї науки, мистецтв, годинників тощо. Також в рамках Програми організаторами була передбачена надзвичайно цікава екскурсія до штаб-квартири ООН.

За ініціативи НЦ МАН України було вирішено піднести авторитет і статус учасників наукової школи шляхом надання їм Європейською організацією ядерних досліджень символічного статусу почесних послів науки ЦЕРН в Україні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися