На Волині  руйнується пам’ятка культурної спадщини національного значення
Волинь

На Волині руйнується пам’ятка культурної спадщини національного значення

12 травня 2019, 21:10
0
0
Сподобалось?
0

«Покладаючи квіти до меморіального комплексу жертвам фашизму (скорботна матір), важко було не помітити у якому жахливому і знищеному стані він перебуває. Було соромно перед ветеранами, перед усіма, хто прийшов віддати шану загиблим Героям.  Не знайшлося коштів для ремонту  місця, де було закатовано 56 000 людей?»

Такий пост розмістив у себе на сторінці у Фейсбук депутат міськради Максим Климюк після вшанування разом з ветеранами та учасниками Другої Світової війни й Афганістану меморіального комплексу жертва фашизму, який уже не перший рік знаходиться у плачевному стані, -пише Володимир MEDIA.

 Розбиті гранітні плити, підніжжя монумента теж починає руйнуватися, від чого один його бік  покосився. На руці у жінки утворилася дірка, у яку залітають пташки.

Варто додати, торік міським головою Петром Саганюком на одній з оперативних нарад  «з цього приводу було дано доручення звернутись до органів обласної влади та віднайти можливість співфінансувати дані роботи і з міського бюджету, адже даний пам’ятник – в переліку об’єктів культурної спадщини національного значення». Але, як показують факти, ситуація не змінилася.

Для довідок: меморіал жертвам фашизму був побудований в 1966 році на місці фашистського концтабору під назвою «офлагах-365». Велика площа табору дозволяла утримувати в в’язнів кілька тисяч чоловік одночасно. В основному концтабір наповнювали радянські військові, офіцери, які служили в рядах Червоної армії, а також місцеві жителі. Приводом для затримання міг стати будь-який обмова або донос сусідів.

Жорстокі закони концтабору не допускали звільнення в’язнів. Всього за час його існування у Володимир-Волинському було розстріляно більше 50 тисяч чоловік. 

У 1975 році тут були перезахоронені останки трьох тисяч полонених бійців розстріляних у 1942 році.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися