У волинському лісі -«Лісова симфонія»
Волинь

У волинському лісі -«Лісова симфонія»

13 травня 2019, 16:15
0
0
Сподобалось?
0

Волинські лісівники приймали Міжнародний пленер художників «Лісова симфонія». Його ініціатор - голова обласної організації українського Фонду культури Геннадій Сарапін. Про це повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

10 років триває  співпраця Українського фонду культури і Волинського ОУЛМГ. Цього разу  учасниками пленеру були Алісія Єжорецька (Познань, Польша), Агата Орижин (Варшава, Польша), Федір Матейчик (Івано-Франківськ), Олександр Руденко (Одеса), Ігор Некраха (Харків), Володимир Тарасенко (Київ), Сергій Гарькавий (Білгород-Дністровський Одеської області), Олена Тернова (Миколаїв), Леся Медвідь (Одеса), Сергій Максимчук (Волинь).

Вкотре основним матеріалом для художнього осмислення стало поліське шацьке лісоозер’я (пленер проходив на базі санаторію «Лісова пісня», що на озері Пісочне). З 2009 року  фондівці за підтримки лісівників або ж їх сприяння провели понад сотню пленерів, написано більше 10 тисяч полотен, які  у виставковому активі українських та зарубіжних картинних галерей. Про це поінформував  Геннадій Сарапін.

Головний лісничий ДП «Шацьке УДЛГ» Микола Кузнєцов розповів художникам  про структуру навчально-досвідного лісогосподарства,  обов’язки працівників. Виявилося, що саме у цьому лісогосподарстві найбільше навантаження на майстра лісу – 1800 гектарів.

Потім  була захоплююча мандрівка лісовими урочищами, огляд деревостанів, знайомство з соціальними проектами лісівників – рекреаційними пунктами, автобусними зупинками, адресною допомогою військовим та їхнім сім’ям, соціальним категоріям населення, учнівській молоді.

Вшанували увагою  художники давню святиню землі поліської – церкву ікони Казанської Божої Матері, збудовану у 1801 році з деревини лісу, який ріс у цих краях двісті років тому.

Цікавою була  зустріч на лісовому кордоні у Піщанському лісництві ДП «Шацьке УДЛГ», що знаходиться в мальовничому урочищі «Буцька». Це за 4 кілометри від білоруського кордону. Тут для гостей власний пісенний твір про лісівників та єгерів виконав єгер Микола Пех, а потім провів екскурсію незвичним господарством ДП «Шацьке УДЛГ», де є качина ферма, вольєри для розведення фазанів та диких свиней і  пасіка.

Лісівничий день «Лісової симфонії» завершився на березі Світязю.

Художники  пообіцяли, що спогади про нього і в цілому про озерний волинський край будуть втілені у живописні роботи. І вже на підсумковій виставці були картини, де й цей лісовий день ожив у художніх полотнах.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися