Волинський перинатальний центр планує ще й «медичний туризм»
Волинь

Волинський перинатальний центр планує ще й «медичний туризм»

20 травня 2019, 14:15
0
0
Сподобалось?
0

Щоб  повноцінно запрацював Волинський обласний перинатальний центр,  потрібно ще до 30 млн грн. Про це  розповіла в. о. гендиректора  центру Ірина Горавська голові облради Ігорю Палиці під час його відвідин цього медичного закладу, -повідомляє прес-служба Волиньради.

Лікар не приховує оптимізму, що  мільйонні видатки, а  на останній сесії для перинатального центру виділили 22 млн грн., будуть виправдані. Адже після запуску центру волинянки народжуватимуть з комфортом у надсучасних умовах. Крім того, керівництво має амбітні плани запрошувати на Волинь  вагітних жінок з інших країн. Тобто запрацює комерційна складова  за рахунок так званого медичного туризму.

У закладі –  9 пологових залів  та ще 2, які слугуватимуть   для   пацієнтів з інфекціями. Ці зали мають окремі виходи. У пологових залах,   реанімаційних та операційних палатах встановлена    система "Чисті приміщення". Вони повністю герметичні.

Ірина Горавська розповідає: обладнання, що встановлене в перинатальному центрі, мають не всі закордонні заклади.   

 Є в центрі й палати сімейного типу.   «Єдине, що хотілось би, поставити невеликі комоди і холодильники в післяпологових, адже сім’я подоріллі перебуватиме з нею деякий час. Також потрібні м’які крісла для медсестер в реанімаційні. Для цього шукаємо спонсорів, охочих допомогти», – каже  Ірина Горавська.

Інтригою залишається питання щодо дати відкриття Центру.  Ірина Горавська  каже, що  заклад фактично є , але повинен отримати акредицію. Для цього потрібно вирішити масу технічних питань.  Одне з них - земельне, депутати обласної ради вирішили на минулій сесії, проголосувавши за рішення Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання для обслуговування медичного закладу в м. Луцьк, проспект Відродження, 30 Волинської області.

В закладі має працювати   430 осіб. Попри складу ситуацію в галузі охорони здоров'я в Україні, яка втрачає медичні кадри через низькі зарплати, Ірина Горавська впевнена, що  штат обласного перинатального центру вдасться повністю укомплектувати професійними фахівцями.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися