Ексклюзив у Луцьку від однієї з кращих поетес сучасності
Волинь

Ексклюзив у Луцьку від однієї з кращих поетес сучасності

20 травня 2019, 17:02
0
0
Сподобалось?
0

Білоруська письменниця Вальжина Морт ексклюзивно у Луцьку презентує збірку «Епідемія троянд». Відбудеться це 22 травня о 19 годині у книгарні «Є», -повідомляє прес-служба міської ради.

Перша зустріч з Вальжиною Морт відбудеться у Луцьку,  звідси вона поїде на Книжковий Арсенал в Києві. За версією World Literature Today, авторка – одна з кращих  поеток сучасності.

«Епідемія троянд» — наразі єдина перекладена українською мовою книжка Вальжини Морт. Збірка вийшла нещодавно у видавництві «Люта Справа». Сюди ввійшли тексти з видання «Эпідэмія ружаў» в останній авторській редакції та нові поезії, яких ще не бачили читачі по обидва боки Атлантики.

Вальжина Морт проживає у США та викладає поезію й літературний переклад у Корнельському університеті. Вона отримала низку літературних нагород та премій. Поетека відома й своїми живими виступами та емоційним читанням віршів.

«Поезія - це швидше світ образів, а не сюжетів чи тем. Тому я ганяюсь за образами. Адже в одному вірші можна обговорювати дуже багато тем, навіть усі можливі теми», - розповідає вона журналістам.

Український поет Остап Сливинський вважає, що Вальжина Морт «поєднує в собі традиційну для західної, особливо для американської, поезії наративність, коли поет оповідає історію, і характерну для Східної Європи, особливо для слов'янської поезії мелодійність, фольклоризм».

Захід відбудеться в рамках дофестивальної частини ІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» (4-6 жовтня, Луцьк).

Організатор: Мистецьке об’єднання «стендаЛь».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися