Сім’я Ірини Ткачук
Волинь

«Чим я гірша від Пугачової?»: жінка з Волині обрала на 17 років молодшого нареченого

9 червня 2019, 11:50
0
1
Сподобалось?
1

Кохання не знає віку, і життя підтверджує цю істину красномовними прикладами. Хоча парам з великою різницею часто доводиться відчувати осуд знайомих, плітки, докори, нерозуміння. Але багато таких шлюбів виявляються міцними, всупереч людським і науковим прогнозам. І прикладом цього є незвичайна родина, яка живе у поліській глибинці на Волині – в селі Сереховичі Старовижівського району.

Живуть усі мирно

Відразу й не повірили, що одну родину ніби переслідує велика різниця у віці між дружинами та чоловіками. Якби усі вони разом сфотографувалися, то й не зрозумієш, хто кому пара. А живуть сім’ї у мирі, злагоді та любові.

Марина Бондарчук була старшою за чоловіка на п’ять років. Дід Никифор уже помер, а баба Маринка допомагає внукам глядіти їм дітей.

– Від долі не втечеш, – любить повторювати жінка.

У її дочки Галини Пампавс трохи інша життєва історія. В юності вона поїхала на роботу в Латвію, і звідти привезла чоловіка-однолітка. Прожили разом у Сереховичах 22 роки, виростили двох дітей. Тут він і помер. І за трохи Галина ошелешила своїх односельчан, коли зійшлася з Петром, який молодший від неї на 17 років! Тепер їй 55, а йому – 38.

Її дочка Ірина Ткачук чекає вже четверте маля зі своїм чоловіком, який старший за неї на 21 рік. Коли їх познайомили друзі, дівчина щойно закінчила школу, а Олегові було майже 40. Під час навчання він одружився у Житомирі, але життя не склалося. І через кілька років повернувся додому у Сереховичі. Його син не раз гостював на канікулах тут, на Поліссі у батька, допоки не почалася війна. Відтоді він не приїздить сюди, бо живе у Росії. Іра знайома з чоловіковим сином, молодшим від неї всього на чотири роки. Подружжя живе разом уже вісім років. Хазяйнують, на подвір’ї кипить будівництво, бо до старенької хати зводять ще нову.

– Попервах смущала різниця у віці, в перші роки дико було, люди говорили, – зізнається молода жінка. – Мати і баба не відмовляли мене, казали: «Дивись сама, тобі жити». А тепер різниця у роках не мішає. Живемо тихо, не сваримося.

Теж велику різницю у віці має Ірин брат Арсен. Його дружина старша на 13 років. І побралися вони, коли чоловікові було всього… 16. На той час його Світлана вже виховувала сина-третьокласника.

– Звичайно, непросто було, люди гуділи. Але ми нікого не слухали, – зізнається Світлана. – Хоч Арсен і молодший, але дуже турботливий, працьовитий чоловік. Жодного разу мене не образив.

Крім Світланиного сина, подружжя ростить ще трьох дітей, двох синів і маленьку донечку. Про незвичайну життєву історію Світлани та Арсена, що довелося пережити жінці – читайте у журналі «Люди і долі» за червень цього року.

113-літній одружився із 17-річною

Згадайте, як у дев’яностих гриміла сенсаційна новина, коли російська співачка Алла Пугачова повінчалася зі співаком Філіпом Кіркоровим, молодшим на 18 років. Її наступний чоловік Максим Галкін ще молодший – аж на 27 літ! Стверджують, що їхній шлюб міцний і щасливий, тішаться малими синочком і донечкою, яких їм народила сурогатна мати.

А президент Франції Емануель Макрон? Він ще зі шкільних років закоханий у свою вчительку Бриджит, старшу на 24 роки. Подружжя уже дванадцять літ живе разом.

Кілька років тому увесь світ здивувався, коли 113-літній сомалієць вкотре одружився, і його обраницею стала… 17-річна дівчина! Ровесниця його прапраправнуків!

«А чим я гірша від Пугачової?»

«Вісник+К» вже писав про такі неймовірні сім’ї. Наприклад, у віддаленому поліському селі зійшлися 68-річна жінка та її 39-річний обранець, який не був одружений. Поховавши чоловіка, а він – своїх батьків, пара стала жити разом.

Ще інший випадок. Жінка, вийшовши на пенсію, покинула Київ і оселилася в селі у Локачинському районі, бо там зустріла чоловіка, якому й 40 не було. А коли односельчани здивовано крутили пальцем біля скроні, відповідала: «А чим я гірша від Пугачової?»

Восени «Вісник+К» писав про пару з Ковельщини. Їй – 64, йому – 40. Відгуляли гучне весілля у сільському шалаші і повінчалися!

Ще більш неймовірніша історія трапилася на Буковині. Років п’ятнадцять тому дід, якому було далеко за 70, одружився зі школяркою, яка народила йому дітей!

Формула ідеального шлюбу

Психологи стверджують, що шлюби з великою різницею у віці негативно позначаються на здоров’ї, закінчуються інфарктами чи інсультами у когось з подружжя і тривають всього кілька років. Науковці пояснюють, що молоді люди шукають «батьків», любові яких бракувало у дитинстві, а в старших партнерів пробуджується материнський або батьківський інстинкт. Вчені вивели формулу ідеального шлюбу. Вік чоловіка розділити на 2 і додати 7 – цифра, яка вийде, і має бути віком дружини.

Як бачимо, думка науковців не завжди збігається з правдою життя. І підтвердження цьому – не тільки історії знаменитостей, а й простих людей. Це довели й колишні вісниківські герої, і тепер в цьому переконує незвичайна родина із Сереховичів.

Олена ПАВЛЮК

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися