Жінка з Волині, не маючи обох ніг, тішиться життям
Волинь

Жінка з Волині, не маючи обох ніг, тішиться життям

29 червня 2019, 17:29
0
2
Сподобалось?
2

Такої життєрадісної людини як Ольга Бащук із села Сереховичі Старовижівського району ще годі пошукати. При розмові з її обличчя не сходить усмішка, жінка постійно жартує, ні на мить не журиться, хоча доля її добряче побила. Три роки тому ця весела жінка втратила обидві ноги. Зрідка виходить на вулицю, тож усе її життя тепер у віконечку.

Благо, що те віконечко виходить на дорогу. Тож може Ольга Григорівна перекинутися слівцем з тими, хто йде вулицею, бачить, хто повертає до  хати її провідати.

– У мене часу тепер багато. Ото сиджу і дивлюся, – сміється 67-річна Ольга Григорівна. – Я жила у Вижві, а потом пріобрєла хату тут доживати віку.

Дивує її російська говірка у поліській глибинці. Виявляється, доля її сюди закинула з далекого Уралу. Хлопець з Теклі працював у них на будівництві, а Ольга – в магазині. Сподобалася йому юна росіянка, тож привіз її до себе на Полісся.

– Особо й не помню, чим село відрізнялося. Текля була Теклею, – сміється. – Всьо було хорошо. І люди у нас тут лагідні. Я коли поїхала до себе на Урал, то мені там люди показалися грубі.

Давно вже Ольга Григорівна не їздить до себе на батьківщину – дорого. Зате там долю знайшла її дочка. Поїхала у гості, і так на Уралі й вийшла заміж. Добре, що ще одна дочка живе у Сереховичах по сусідству. Вона, зять, внучки і доглядають жінку, щодня її наві­дують по кілька разів. Бо сама впоратися зі своєю бідою та життям уже не може.

Ольга Григорівна й не помітила, як у п’ятдесят захворіла на цукровий діабет. Не думає, що розлучення з чоловіком далося взнаки, бо розійшлися вже давно, ще коли жінці було 40. Підступна хвороба їсть тіло. Коли лишилася без однієї ноги, ще ходила, давала собі раду. А коли три роки тому втратила і другу, то вже з хати рідко виходить.

– Візочок великий є, але має тоненькі колеса, виїхати не можу. Добилися для мене другую коляску, але за неї треба було доплату.  А звідки я її возьму? Як нема давлєнія, цукру, супчик собі легенький зварю, – усміхається. – Якось живу, у мене всьо добре…

Олена ПАВЛЮК

Передрук заборонено

Дій активно! Живи позитивно!

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися