Вчилася на телеграфістку, а стала поштаркою
Волинь

Вчилася на телеграфістку, а стала поштаркою

12 липня 2019, 11:37
0
0
Сподобалось?
0

І вже 32 роки очолює поштове відділення в селі

Мабуть, нема такої людини в Залізниці, а це село на Любешівщині чимале, яка б не знала Валентини Дудко. Як і, власне, немає там такої, котру б не знала вона сама. І тут нічого дивного, адже працює жінка завідувачкою тамтешнього поштового відділення вже четвертий десяток років.

Валентина місцева, з багатодітної сім’ї. А професію поштовика обрала не випадково. Хоча після середньої школи вивчилась у Львівському училищі зв’язку на телеграфістку.

– Моя старша сестра тоді вже завідувала поштою в селі Цир, – розповідає Валентина. – Тож коли я закінчила школу, вона й порадила мені їхати до Львова: мовляв, є ще одне галузеве направлення з трьох, які надійшли в район. На поштарку та телефоністку вже забрали, тож мені дісталася телеграфістка. Після училища я рік попрацювала в Любешові на телеграфі, а 1987-го мене перевели в Залізницю на поштове відділення – відтоді його й очолюю…

Поштарська професія подобається їй тим, що завжди перебуваєш серед людей, завжди у вирі всіх сільських подій.

 – Люди приходять до мене, як до лікаря-психолога, зі своїми клопотами та проблемами, – каже Валентина. – Хоч і часу іноді обмаль, але мушу всіх вислухати, а комусь і порадити щось. Так уже склалось у нас тут, на пошті. Якщо до людей з душею, то і вони до тебе відповідно ставитимуться. Як було приємно одного разу, коли прийшла на роботу, а мої клієнтки-пенсіонерки чекали на мене з букетами – були того дня мої іменини…

– Підлеглі-помічниці не ображають Вас?

– Листоноші? О, вони гарні працівниці. Троє на відділенні їх працює: Людмила, Віра і Наталія. Найдосвідченіша серед них Віра – за плечима 33 роки поштарського стажу, а Наталія – наймолодша, але дуже беручка до роботи й енергійна. Сумку листоноші вона перебрала від своєї матері, котра понад тридцять років тут пропрацювала.

– «Вісник» у Залізниці – серед лідерів передплати. А що б Ви порадили, щоб нашу газету в селі полюбили ще більше?

– «Вісник» приваблює читачів передусім життєвими історіями, тож такого матеріалу давайте побільше. А ще люди питають, чи не збирається редакція розігрувати серед передплатників якихось призів. Це, на мою думку, також було б плюсом для популярності тижневика.

Ігор СЛАВИЧ

Дій активно! Живи позитивно!

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися