У супермаркеті в Луцьку дітей зловили на крадіжці, а їхні фото виставили на загал в мережі
Волинь

У супермаркеті в Луцьку дітей зловили на крадіжці, а їхні фото виставили на загал в мережі

24 липня 2019, 21:48
2
0
Сподобалось?
0

У одному з луцьких супермаркетів на крадіжці зловили двох неповнолітніх хлопчиків.

Незабаром їхні світлини у групі "Теревені про Луцьк" опублікував користувач Олесь Ротар.

"Герої дня. Крали товар в супермаркеті на Гордіюк, 47. Все зафіксовано на камери.Батькам телефонувати відмовляються. Влаштовують показові істерики. Якщо хтось знає батьків - порадуйте світлинами", - йдеться у дописі автора.

У коментарях одразу ж "розгорілася" жвава дискусія. Одні підтримували позицію дописувача й щедро поливали чужих дітей брудом. Інші ж навпаки, намагалися присоромити автора. 

"Автор дурне теля.... Якщо ти сидиш і слідкуєш за порядком з камер, то при такій ситуації викликаєш поліцію, а вони вже і батьків знайдуть. А тобі ніхто не надавав права це розповсюджувати з камери телефону", - обурюється користувачка.

Нагадаємо, що у Цивільному кодексі України йдеться про те, що фотозйомка має здійснюватися за згодою особи. У випадках, що стосуються зйомки дітей, то дозвіл на них мають надати батьки, оскільки в Сімейному кодексі України визначено, що батьки (опікуни, усиновлювачі) є законними представниками своїх дітей. Винятком із загального правила, коли не потрібно отримувати згоду, є зйомка у публічних місцях: відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах. Але сам факт присутності дитини у публічному місці, не означає, що батьки згодні на те, щоб дитину фотографували чи знімали на відео, отже, якщо батьки дитини, заперечують проти зйомки, то її потрібно припинити.








Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Микола
    Микола

    ніхто немає права виставляти фото неповнолітніх,це порушення їх прав...вони вкарали на копійки а автор фото що їх виложив може влетіти на хорошу суму...

    25 липня 2019, 08:49
    Відповісти
  • Олег
    Олег

    Хто дав право тому чмошнікі викладати фото відеоматеріали з чужими дітьми у ЗМІ ?\ Подати в суд на чмо та моральних збитків стягнути!! Хай своїх викладає ! А ще по пискові натарабанити !!

    25 липня 2019, 13:48
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися