Новий місточок на Пісочному
Волинь

Воду з Пісочного возили у Варшаву для косметичних процедур ще сто літ тому

4 серпня 2019, 11:51
0
0
Сподобалось?
0

Прадавній сосновий ліс з чистим п’янким повітрям, що підступає до самого берега, кришталево прозора вода озера Пісочне… У самій поліській глибинці, далеко від міської суєти розкинувся волинський санаторій «Лісова пісня». На відпочинок у цю мальовничу місцину їдуть найвибагливіші, які побували в усьому світі. Бо їх ваблять не тільки оздоровчі процедури, які проводять справжні професіонали, а й теплі води Пісочного, завдяки яким влітку можна позбутися ран, шкірних  хвороб і навіть… омолодитися.

Лікують грижі хребта, псоріаз, цукровий діабет…

Санаторію  «Лісова пісня» уже понад півстоліття. Тут знайшли порятунок ті, хто пережив інсульт та інфаркт, хто страждає цукровим діабетом, має хворі суглоби, грижі хребта, проблеми органів дихання, шлунково-кишкового тракту, опорно-рухового апарату, хто страждає від псоріазу, має розлади нервової системи, хвороби сечо-статевої системи.

– Лікуємо не тільки основне захворювання, а й супутні, – розповідає директор санаторію Руслана Дибель. – Тобто пацієнт може отримати консультацію кардіолога, терапевта, невропатолога, гінеколога, отоларинголога, ендокринолога та інших спеціалістів. Також пройти комплексне обстеження, зокрема УЗД, лабораторні дослідження. У санаторії діють чотири реабілітаційні відділення: кардіологічне, післяінсультне, травматологія з ревматологією та цукровий діабет.

Санаторій постійно розвивається та оновлюється як в побутовому, так і в лікувально - діагностичному напрямку.  Новинкою є сучасний кабінет кінезотерапії з підвісною кліткою для відновлення функцій організму, кабінет підводного витяжіння хребта, що дозволяє лікувати грижі хребта без оперативного втручання. Закуплено спеціальні ванни для водних процедур, апарати для пневматичного масажу, які надзвичайно  ефективні при порушенні кровообігу в кінцівках та хребті.

Екскурсії та розваги

«Лісова пісня» не тільки удосконалює лікувальну базу, поліпшує умови проживання відпочивальників, а й думає про естетичний вигляд санаторію. Милують око нові бесідки, декоративні кущі та квіти. Також оновлено пляж, де на березі встановили своєрідні лавочки. Ідея виникла сама собою, звичайні блоки пофарбували у жовто-блакитний колір – і зручно, і красиво. Особливо до вподоби відпочивальникам нові місточки на воді, що мають романтичний вигляд у вечірню пору – люди полюбляють прогулюватися при ліхтарях, що освітлюють озерну гладь і височезні сосни.

На пляжі велелюдно

Щоб відпочиваючі не нудьгували у післяобідню пору, коли закінчуються майже усі процедури, у санаторії пропонують різноманітні розваги. Можна відвідати кінозал, творчі вечори з виступами відомих  артистів, пограти у волейбол,  настільний теніс, більярд, покататися на велосипедах та катамаранах, піти у ліс на ягоди та гриби. Або ж гуртом повеселитися у славнозвісному кафе на березі «Пікнік», де вам приготують смачнючу юшку та шашлик. Для відпочивальників організовують різноманітні екскурсії: «П’ять озер» Шацького району, у музей-садибу Лесі Українки в Колодяжне, резиденцію волинських князів у Зимному, Зимненський монастир, замок Любарта у Луцьку, Біловезьку пущу у Білорусі, краєзнавчий музей міста Любомль.

Озерна вода багата на срібло та гліцерин

Удень на пляжі велелюдно. І дорослі, і дітки люблять хлюпатися у теплих водах Пісочного, на березі якого стоїть санаторій. Лікарі рекомендують купання в цьому озері. Адже ще у сімдесятих роках минулого століття столичні спеціалісти провели дослідження води Пісочного. І виявили, що вона унікальна тим, що багата на гліцерин та срібло. Завдяки цим хімічним елементам вода позитивно впливає на шкіру, особливо тим хворим, які страждають на псоріаз.

– Відомо чимало випадків, коли шкірні хвороби, виразки, глибокі рани зникали після купання в озері, – розповідають у санаторії.

Про омолоджувальний ефект Пісочного, виявляється, знали ще на початку 20 століття. Старожили розповідали, що воду з цього озера спеціально возили у Варшаву для косметичних процедур. Панянки приймали ванни з води, багатої гліцерином та сріблом, що сприяло оздоровленню.

Саме цією водою планують наповнювати чашу басейну у спортивному комплексі, який мріють добудувати. Щоб взимку і восени відпочивальники теж могли насолодитися м’якою та оздоровчою водичкою.

– Сподіваємося, що наступного року спортивний комплекс з басейном увійде в перелік об’єктів державного і регіонального розвитку, – розкриває амбітні плани Руслана Євгеніївна. – Або ж знайдеться інвестор, який захоче власні кошти вкласти в його добудову.

Словом, зроблено чимало. І все – задля комфортного відпочинку і волинян, і мешканців інших регіонів нашої країни, і навіть іноземців. Адже не секрет, що їдуть сюди на лікування гості з Польщі, Білорусі, Італії, Німеччини, Греції, Канади, і особливо наші сусіди – білоруси. Тож поспішайте влітку відпочити у «Лісовій пісні», набратися сил на цілий рік і покупатися у цілющих водах Пісочного!

Олена ПАВЛЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися