Фото з офіційного сайту ФК
Волинь

«Волинь» перемогла без глядачів, поступаючись 0:2

11 серпня 2019, 04:49
0
0
Сподобалось?
0

Лише у третьому турі чемпіонату у Луцьку офіційно відкрився футбольний сезон. Після двох виїзних матчів «Волинь» приймала на рідному «Авангарді» несподіваного лідера чемпіонату «Прикарпаття». Іванофранківці могли здобути й у Луцьку максимум очок, однак гостям не вистачило досвіду.

«Волинь» – «Прикарпаття» – 3:2

Голи: 0:1 – Барчук (38), 0:2 – Кузьмин (45+3), 1:2 – Кожанов (64), 2:2 –Горопевшек (65), 3:2 – Кожанов (68).

«Волинь»: 42. Неділько, 3. Сімінін – к, 4. Болденков, 93. Цюпа, 17. Михалик, 95. Курко, 44. Неплях (5. Горопевшек, 61), 11. Батулович, 29. Кожанов (27. Мельничук, 90), 10. Хагназарі (8. Чачуа, 75), 21. Пономар (22. Волошинович, 46).

«Прикарпаття»: 24. Піцан, 33. Бойко, 27. Бочкур, 3. Француз, 20. Конкольняк, 31. Борисевич, 11. Оринчак, 17. Семотюк (14. Цюцюра, 61), 7. Кузьмин (96. Дитко, 72), 22. Януш, 90. Барчук (9. Худобяк, 46).

Відкриття сезону відбувалося в урочистій обстановці. Футболістів обох команд вивели на поле вихованці дитячо-юнацької спортивної школи луцького клубу. На флагштоку під Гімн України підняли прапори. Але бракувало головного – глядачів. Луцький «Авангард» відбував дискваліфікацію за безлади на стиковому матчі з «Карпатами». Цього разу їм довелося дивитися гру за стіною західної трибуни, де для ультрас клуб завбачливо встановив великий екран з прямою трансляцією. Слід зазначити, що навіть підтримка з-за муру була досить солідною. У фанзоні співали й палили дими червоно-чорні дими, які здіймалися над стадіоном. Оптимізму луцьким футболістам додавало й повернення на тренерську лаву дискваліфікованого за той же матч з «Карпатами» головного наставника Андрія Тлумака. Трохи веселіше було і зі складом – на поле повернувся капітан Сергій Сімінін, дебютував за «Волинь» Тарас Михалик.

Практично увесь перший тайм був за лучанами. За півгодини підопічні Тлумака створили більше ніж за два перших тури, прикро лишень те, що нічого не забили. Іван Піцан добряче потрудився на стартових хвилинах, відбивши удари Євгена Непляха та Віталлія Пономаря, безхитрісно намагався обіграти один в один голкіпера й Денис Кожанов. Після перших нереалізованих моментів на «хрестоносців» напала якась епідемія – під час завершального удару не могли влучити по м’ячу Младен Бартулович, Пономар, Сіаваш Хагназарі. Неплях з району одинадцятиметрової позначки вистрілив по горобцях. Гол назрівав, але це розуміли й гості, тому наприкінці тайму відсунули гру від власних воріт. І тепер уже гаряче стало біля воріт «Волині». За кілька хвилин «Прикарпаття» створило чотири моменти, двічі врятував Віталій Неділько, удар Василя Француза на себе прийняла стійка, а ось Роман Барчук у падінні головою таки відправив «круглого» до сітки – 0:1. Спроба «Волині» вирівняти становище ще  де перерви була невдалою. Гості у контратаці подвоїли свою перевагу – навіс Ярослава Конкольняка головою замкнув Роман Кузьмин.

Початок другого тайму перелому у гру не вніс, попри вихід на поле свіжого нападника «Волині» Ростислава Волошиновича, який змінив Пономаря. Лучани безрезультатно топталися навколо добре організованих оборонних ліній при карпатців. Більше того, Конкольняк ударом зі штрафного ледь остаточно не поховав інтригу у матчі. Надію для «Волині» зберіг Неділько.

Було зрозуміло, що в організації гри потрібні радикальні зміни, інакше поразки не уникнути. І Андрій Тлумак таки пішов на ризик. На поле у якості центрфорварда на 61 хвилині вийшов словенський захисник Міха Горопевшек. Волошинович зайняв місце на фланзі, а Бартулович пішов грати у більш зручну для себе центральну зону перед воротами. Ця перебудова вмить перетворила повільну атаку «Волині» на гоночний болід. На 64 хвилині Горопевшек поборовся за навіс з глибини поля і скинув під удар Денису Кожанову у штрафни майданчик. Наш найкращий бомбардир не схибив – 1:2. Уже у наступній атаці Горопевшек гарно головою замкнув чергову флангову подачу від Сімініна – 2:2!  На 68 хвилині Кожанов реалізував вихід на побачення з Піцаном й вивів «Волинь» вперед. Лучани мали ще дві нагоди зробити рахунок більш комфортним, але знову підвела реалізація. Тож наприкінці матчу було кілька «валідольних» епізодів як то черговий удар Конкольняка зі штрафного і відчайдушний стрибок Неділька у нижній кут.

«Хрестоносці» здобули важливу у психологічному плані вольову перемогу й перемістилися у середину турнірної таблиці.

Наступний матч у лучан 17 серпня у Миколаєві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися