Юрій МИКИТЧУК біля оновлених ікон
Волинь

У родині волинян оновлювалися ікони, і найчастіше – в руках дітей

19 серпня 2019, 11:05
1
-1
Сподобалось?
-1

Понад десять років тому село Лище Луцького району сколихнула неймовірна новина. У хаті Микитчуків оновлюються ікони! А ще більше дивувало людей, що коли приносили свої образки, чи то нові, чи старі, вони набиралися барвами просто на очах!

Зцілювалися біснуваті, хворі від пухлин

Диво Господнє у Лищі сталося 2007 року. Син Микитчуків, тоді 25-річний Юрій, поснідавши, раптом з подивом побачив, що потьмянілий образ «Тайна вечеря» став золотавим. Вражений дивом, покликав маму, сусідів. За кілька днів оновилися і вінчальні ікони Микитчуків. І потягнувся до їхньої хати потік людей. Звістка про диво рознеслася Волинню – до Лища стали їхати паломники автобусами. Навіть рейсові маршрутки зупинялися біля цієї хати. Завжди хтось мусив бути вдома, адже щодня приїздило зо дві сотні людей.

– Ми не спали три ночі, були, як в тумані, не могли повірити, що у нашій хаті сталося таке диво, – розповідає Юрій. – Відчували піднесення, благодать.

Люди приносили до хати Микитчуків свої ікони. Потьмянілі образи ставали різнокольоровими. Диво відбувалося просто на очах! Особливо в руках дітей.

– Тримали образки – і вони одразу ж ставали кольоровими. Діти бачили це і плакали, – згадує Юрій.

Чоловік розповідає чимало чудес, які тоді сталися у їхній хаті. Одна жінка принесла сторічну ікону, яка колись належала священнику, – Діва Марія на образі по-особливому засвітилася. Інші люди поклали на столі поруч з оновленими іконами старенький, з витертою палітуркою акафіст Пресвятій Богородиці – він став як новий. А скільки хворих діток прикладали до оновлених ікон! Приїздили немічні, привозили зв’язаними біснуватих, які кричали і матюкалися. Згодом Микитчукам переказували, що люди зцілювалися навіть від пухлин.

Раптом став читати церковнослов’янською

За місяць, поки відбувалися чудеса, у хаті Микитчуків оновилося до сотні ікон. Багато з них священник хресним ходом забрав до церкви. А потім раптово диво припинилося, як і почалося. Чому це сталося саме у їхній сім’ї – господарі не відають досі. Не знають, що було раніше на місці хати: чи церква, чи кладовище. Після того нічого поганого з родиною не сталося. Ба більше, Юрій по-справжньому навернувся до Бога, намагається щонеділі ходити до церкви, їздить у Почаїв, читає релігійні книжки. І щодня у хаті біля оновлених ікон запалює лампадки.

– Став задумуватися про життя після смерті, бо раніше був легковажним, – усміхається Юрій. – Ні в кого з нас не проявився ніякий дар. Єдине – не знаю як, я раптом став читати церковнослов’янською мовою, хоч раніше не знав жодної букви! Це чудо!

Олена ПАВЛЮК



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Олег
    Олег

    Ото БРЄДЯТІНА !!

    19 серпня 2019, 13:11
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися