Народна знахарка Пелагея БІРУК
Волинь

Волинянка очищає тіло молитвами

18 серпня 2019, 13:02
0
2
Сподобалось?
2

Незважаючи на поважний вік, Пелагея Бірук із села Замшани Ратнівського району знахарством займається всього десять років. Свої здібності перейняла від матері Євгенії, яка і трав знала багато, і замовлянь.

– Коли її не стало, почали до мене навідуватися жінки і просити: «Спробуй, може, вийде», – розповідає Пелагея Сидорівна. – Довелося згадувати те, що чула від матері. Нині знахарка заговорює переляк, зурочення, біду, заподіяну вітром. За допомогою свічки та клоччя з льону спалює рожу, шлунок піднімає, усуває й інші недуги, коли з ними не можуть справитися медики.

– І багато таких випадків? – запитую.

– Вистачає, – каже жінка. – Особливо багато лиха через те, що люди не люблять одне одного, ненавидять, заздрісними стали, от і роблять усіляке лихо. Навіть до магії вдаються, не задумуючись, що за все доведеться відповідати.

Особливо багато нині звертається до знахарки тих, кого замучили шкірні хвороби – у цьому її пріоритет. Одного разу навідалися мати із сином з Ковеля – у хлопця чухалося все тіло. Він був переконаний, що йому доведеться їздити не менше дев’яти разів, аби побачити хоч якийсь результат. Але обійшлося лише чотирма візитами.

– Од вітру нині багато лиха, – каже Пелагея Бірук. – І люди самі в цьому винні. Десь їхав у машині, вікно відчинене було, стояв на протягах – вже маєш проблему. У холодну пору головного убору не одягав – все, голова розколюється.

Хоча не всьому можна знайти пояснення. Колись прийшов до цілительки чоловік, з голови до ніг обмазаний зеленкою, навіть обличчя – так висипку лікував. Три рази читала жінка над ним молитву всім святим. За тиждень тіло очистилося. А потім привів сина з такими ж проблемами, через трохи – доньку. Де взялося і що це було – один Господь знає.

– А це правда, що за допомогою сирого курячого яйця можна зурочення побачити?

 – Правда. Коли викачуєш його на людині з молитвою, а потім розбиваєш, то якщо їй пороблено, в яйці можна помітити і чорні цятки, і різноманітні хитромудрі сплетіння. Одному допомагає з першого разу, а іншому доводиться заговорювати кілька разів.

– Як же захиститися від чужих вроків?

– Вірити в Бога, жити по заповідях Господніх, не заздрити, не чинити людям зла, ходити до церкви, молитися – тоді лихий не приступить.

Наталія ЛЕГКА



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися