Фото з офіційного сайту ФК
Волинь

Кубковий подвиг голкіпера «Волині»

28 серпня 2019, 08:00
0
0
Сподобалось?
0

Луцька «Волинь» не без труднощів подолала другий попередній раунд Кубка України. Суперником лучан було хмельницьке «Поділля» м один з лідерів групи «А» у другій лізі. «Хрестоносці» вибороли путівку у наступний раунд турніру лише у серії 11-метрових.

«Поділля» – «Волинь» – 1:1 (4:5 – по пенальті)

Голи: 0:1 – Пономар (11), 1:1 – Сасовський (89 - автогол).

«Поділля»: 1. Федоренко, 11. Шпікула, 7. Морговський, 15. Охрончук, 14. Воловик – к, 8. Липовуз, 27. Дорошенко (21. Опря, 66), 10. Муляр (3. Погорілий, 115), 49. Каверін, 17. Музичук (5. Романюк, 85), 9. Гайдаш (71. Могіль, 65).

«Волинь»: 1. Леванідов, 26. Мартинюк (46. Кристін, 69), 40. Ульянов, 27. Мельничук, 7. Стрижеус (47. Теліховський, 102), 34. Климець, 8. Чачуа, 23. Богомаз (16. Рябов, 54), 21. Пономар – к, 45. Сасовський, 20. Карпенко.

Вилучення: Морговський (90+3 – друге попередження).

Як і обіцяв наставник лучан Андрій Тлумак, «Волинь» прибула до Хмельницького переважно резервним складом. Більше того, у заявці луцького клубу на матч було всього четверо запасних гравців. За старшого на полі і за віком і за статусом був Віталій Пономар –йому доручили капітанську пов’язку. Саме він і забив швидкий гол «Волині» ударом з розвороту. В подальшому лучани намагалися утримувати переможний рахунок. Моментів у матчі було не так уже й багато. Територіальною перевагою володіло «Поділля». Але «хрестоносці» були значно ближчими до того, аби збільшити відрив у рахунку, ніж господарі до голу у відповідь. Отож план щодо перемоги малими силами виконувався. Однак на 89 хвилині стався «нещасний випадок» – Максим Сасовський, перериваючи простріл з лівого флангу, зрізав м’яч у свої ворота. Отож гра перейшла в овертайм, правда перед тим футболіст «Поділля» Ян Морговський примудрився за кілька компенсованих хвилин до основного часу заробити два попередження (друге за намагання випросити 11-метровий) й залишив свою команду у меншості. Втім, попри усі намагання, «Волинь» не змогла дотиснути суперника за дві додаткові 15-хвилинки.

Далі була дуже драматична серія післяматчевих пенальті. Господарі поля почали із влучного удару, а лучани – з двох невдалих спроб Артура Рябова та Віталія Пономаря. У підсумку відставання «Волині» відіграв герой матчу – голкіпер «хрестоносців» Владислав Леванідов, який загалом «потягнув» аж чотири удари із восьми.

Отож «Волинь» перевірила свої резерви і крокує у кубку далі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися