Волиняни запасаються газом на зиму за літньою ціною
Волинь

Волиняни запасаються газом на зиму за літньою ціною

8 вересня 2019, 10:17
0
0
Сподобалось?
0

200 волинян запаслися газом на всю зиму за літньою ціною  на загальну суму біля 40 тисяч кубометрів. Купити газ дешевше можна до 25 вересня.

Про це інформує Суспільне Волині.

У центр обслуговування клієнтів «Волиньгаз» лучанин Ігор Дмитрук прийшов за консультацією. Цікавится: як купити газ на зиму за літньою ціною. Хоче придбати 1000 кубів, розповідає чоловік.

«Я порахував як для моєї сім’ї, то виходить економія на опалювальний період до 33%, до трьох тисяч гривень. Основна незручність є те, що є передоплата, не у всіх людей є такі можливості оплатити напередА ідея взагалі варта уваги», - каже чоловік.

Придбати газ на зиму за акційною ціною прийшла Людмила Щебет:

 «Я подавала дані показники і мені по телефону сказали, що можна купити на зимовий період за літньою ціною і я подумала 1200 мені кубів треба і хочу купити. Хай по шість, але ж не по вісім, вже трохи буде економії. Трохи маю накопичення то думаю заплачу і матиму спокій».

 Євгенія Сікорська, лучанка: «Я в такій квартирі живу, що воно не цікавить мене. У мене одна плита і все. Більше тих стосується, у кого свої будинки, що опалюється газом».

Придбати газ за зниженою ціною можна до 25 тисяч кубометрів, розповів начальник управління клієнтського сервісу ПАТ «Волиньгаз» Юрій Петрук.

Юрій Петрук, начальник управління клієнтського сервісу ПАТ «Волиньгаз»: «Ціна газу 5 гривень 995 копійок за один кубометр. Вона включає туди закачку в сховище газу, зберігання газу і діставання газу як товар.Пільговики і субсидіанти, будь-хто, хто має газові прилади, єдине в кого є газова плита, їм не цікава ця акція, там економія дуже маленька. Якщо взяти за транспортування по нинішнім цінам, то ціна кубу газу, якщо купити по цій акції і додати транспортування, що є зараз буде 7 гривень чотири копійки по волинській області, зимою ціна вісім гривень 55 копійок. Фактично півтори гривні на одному кубометрі можна зекономити за опалювальний період»
Акцією можуть скористатися усі категорії громадян.
Вирішив зекономити лучанин Юрій Власюк. За опалювальний сезон споживає близько 150 кубів газу, розповідає чоловік.

 «Економія буде мінімум 25-30%, маючи можливість оплатити і зиму переживати спокійно. Представники «Нафтогаз» України зробили правильне рішення, що нарешті долучили населення, щоб вона мала можливість профінансувати закупівлю свого особистого газу на зиму. Принаймні, хто має можливість, той зекономить».

Якщо споживач використає газу менше, ніж замовить, то кошти йому повернуть, каже Юрій Петрук і додає: в акційній ціні не враховані послуги за доставку газу, які змінюються в залежності від регіону.

 « Людині буде приходити два рахунка, перший, це по факту ті куби, які вона спожила, а другий окремо їй потрібно буде заплатити за ті фактичні куби, за їх доставку, за транспортування і розподіл. Якщо взяти по цінам на сьогодні, то це буде 1 грн 4 копійки. Якщо, наприклад, в жовтні людина споживе 100 кубів по цій акції, то усі куби у неї будуть оплачені, але додатково 104 гривні їй треба буде сплатити», - зазначає Юрій Петрук.

Начальник відділу продажів Григорій Білий говорить: ця акція допоможе полегшити роботу з боржниками. Каже: на підприємстві сподіваються, що таких цього року буде менше.

 «Робота з боржниками зменшується і навантаження з боржниками по відключенню, попередженнях і таке інше, тому що люди вже будуть мати передплачені ліміти газу.За всіма прогнозами, як «Нафтогаз» прогнозує,  ціни будуть зростати на опалювальний період, відповідно, закуплений газ по літній ціні дасть економію домогосподарству», - каже Григорій Білий.

Купити газ дешевше можна до 25 вересня.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися