На Волині батюшка викрав з будинку сплячу 10-річну дівчинку і зґвалтував
Волинь

На Волині батюшка викрав з будинку сплячу 10-річну дівчинку і зґвалтував

29 вересня 2019, 11:59
0
-2
Сподобалось?
-2

Майже щотижня нас шокують страшні повідомлення про злочини сексуального характеру, вчинені проти неповнолітніх. Тому попередній склад Верховної Ради перед завершенням своєї каденції таки прийняв закон, яким запровадив примусову хімічну кастрацію педофілів. Але президент України Володимир Зеленський його не підписав і направив на доопрацювання.

Бо закон порушує права людини, оскільки кастрацію не можна використовувати як покарання, а лише як медичний захід для лікування хворих на педофілію. Психіатри стверджують, що педофілія – психічне захворювання, яке, на жаль, не лікується жодними методами. Бо в мозку такої людини все одно залишається патологічне вогнище, яке провокує повторювати це знову і знову. Хоча не всім ґвалтівникам дітей можна ставити цей діагноз. Чи людина справді хвора на педофілію, має визначити фахова експертиза, яку в нас провести складно.

Педофілом може виявитися людина, на яку ви ніколи не подумаєте. Такі хворі задля задоволення своїх сексуальних фантазій можуть викрасти жертву звідки завгодно. Згадую випадок, коли у 1997 році в потязі «Ковель – Сімферополь» маніяк викрав сплячу дитину просто з купе, коли мама на якийсь час задрімала. Дякувати Богу, все закінчилося щасливо, бо від моменту викрадення пройшло небагато часу – і злочинця оперативно затримали. Дитина була неушкодженою. Після того випадку я довго не могла спати в потязі, їдучи з дитиною. А у липні того ж 1997-го на Ковельщині стався ще резонансніший випадок, коли малолітню дівчинку викрав вночі з її хати… священник.

39-річний батюшка близько опівночі проник у будинок, де в кімнаті спала 10-річна дівчинка, а її тато дрімав біля телевізора. Господар не зачинив на ніч хату. Дитина прокинулася в обіймах незнайомого бороданя, який ніс її на руках в кущі за селом. Потім дядько розлютився і почав бити, примушуючи вступити з ним у статевий зв’язок. Напівсонна дитина мало розуміла, що хоче від неї цей незнайомець і звідкіля він взагалі взявся. Спочатку зловмисник задовольнив свою хіть неприродним способом, а потім зґвалтував жертву і відпустив. Батько, прокинувшись, де тільки не шукав доньку. Знайшов за селом, побиту й роздягнену.

Уже наступного дня міліція шукала бородатого злочинця. І раптом хтось з місцевих чоловіків пригадав, що напередодні злочину випивав на березі озера з бороданем, і той хвалився, що батюшка, має свій приход у районі. Кинулися в село Пісочне – є такий. Потерпіла дитина його упізнала. Тоді ж випливло ще одне зґвалтування, вчинене за рік до того поблизу станції Уховецьк. Там русявий чоловік з бородою напав на дівчину і, погрожуючи вбивством, завів її у лісопосадку, побив та зґвалтував. І ця жертва упізнала свого ґвалтівника.

Під час слідства виявилося, що у молодості батюшка місяць лікувався у психіатричній лікарні. Згодом колишній слюсар-сантехнік став священником, одружився, народилися дітки. Про хворобу всі якось забули. Ще любив чоловік хильнути чарчину, то й свої злочини він вчинив «під мухою». Під час психіатричної експертизи й на суді батюшка вперто імітував божевілля: то був патріархом всієї Русі Піменом, то Тарзаном, стрибав у клітці, демонструючи свою силу та лякаючи неповнолітню потерпілу, то співав псалми і завивав, як вітер у трубі. На ньому була домоткана сорочка з нашитим хрестом, вирізаним з мішковини, мав двотижневу щетину, довге волосся… Ще й влаштував стриптиз у клітці – повністю роздягнувся. Отож виводили підсудного із залу в костюмі Адама. Подібного у Волинському обласному суді ще не бачили. Та психіатри мали всі підстави констатувати, що підсудний симулює психічне захворювання і перебуває у стійкій ремісії, а значить, є осудним. Вирок же батюшка-Тарзан слухав як годиться – поголеним і одягнутим. Йому дали 13 років позбавлення волі в колонії посиленого режиму. Термін його ув’язнення сплив у 2011 році. І ця людина може сьогодні ходити вулицями вашого міста чи села.

Чи був батюшка справді хворим на педофілію? Сказати складно. Але скільки таких, як він, довкола нас? Без діагнозів, але потенційно небезпечних. Та найчастіше загроза чекає на дітей, як не дивно, у власному домі. Бо 60 відсотків насилля проти неповнолітніх чиниться саме в сім’ї. Нещодавно стало відомо, що в одному із сіл Камінь-Каширського району рідний батько ґвалтував 14-річну доньку. Тут вже до психіатра, це точно!

Ніна РОМАНЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися