Волинянка завдяки спеціальній методиці позбулася інвалідності
Волинь

Волинянка завдяки спеціальній методиці позбулася інвалідності

9 жовтня 2019, 12:26
0
-1
Сподобалось?
-1

Зоя Хомич із села Буцинь Старовижівського району, завідувачка місцевої бібліотеки, щодня обливається холодною водою, босоніж ходить по землі, один день в тиждень голодує, завжди до всіх привітна і завжди намагається мислити позитивно... Такого способу життя вона дотримується вже чимало років, бо оздоровча система Порфирія Іванова допомагає подолати серйозну хворобу, яка змушує постійно бути залежною від ліків.

– Проблеми зі здоров’ям почалися у мене ще в дитинстві, – розповідає Зоя Георгіївна. – Дітей у сім’ї було шестеро, батьки жили небагато, тож коли малеча хворіла, лікували здебільшого самотужки. І досі пам’ятаю, як підхопила двостороннє запалення легень, то мати вигрівала мене біля гарячої грубки. Вона сама страждала на астму, тому, коли з часом лікарі поставили такий же діагноз мені, знесиленій, дуже схудлій, з поганими аналізами, зрозуміла, що ця недуга ще й спадкова.

Зої було 39 років, коли їй дали групу інвалідності. Тому, окрім офіційних методів лікування, жінка почала шукати нетрадиційні. Односельчанка Віра Цабак, котра працює в Буцині лікарем, розповіла Зої про оздоровчу систему Порфирія Іванова.

– За прикладом Віри я брала два відра води з криниці, і в кукурудзі, бо більше ніде було сховатися від сторонніх очей, з молитвою нею обливалася, – розповідає Зоя Георгіївна. – Спочатку було незвично, а згодом вже не могла без цього. Ходила босими ногами по землі, а взимку – по снігу, подумки бажаючи собі та усім людям здоров’я. Один день у тиждень голодувала, бо це очищає організм від шлаків, намагалася вживати в міру їжі, особливо м’яса, з радістю допомагала оточуючим, по крупинках викорінювала в собі негативні звички, такі як заздрість, пересуди тощо і, звичайно ж, вчилася позитивно мислити.

Але тоді, коли відчула значне полегшення, подумала, що недуга відступила, тож вирішила припинити обливання. І тут астма нагадала про себе ще серйознішими проблемами.

 – І я зробила висновок, що залишати оздоровчі та духовні практики Порфирія Іванова – означає, значно вкоротити собі віку, – каже Зоя Хомич, – швидко повернулася до загартовування та єднання з природою. Здоров’я покращилося, і з мене навіть зняли групу інвалідності.

Зоя Георгіївна розповідає про Пор­фирія Іванова, який народився у 1898 році на Луганщині, закінчив чотири класи церковно-приходської школи, важко працював з 12 літ. А у 1933 році зрозумів, що причина всіх хвороб у відірваності людини від природи. Він створив свою оздоровчу систему і виклав її основні принципи у книзі «Дєтка». У Порфирія Іванова з’явилося чимало послідовників. Та радянська влада не зрозуміла його намагань оздоровити людину. Іванова не раз арештовували, звинувачували в антирадянщині, кидали до психлікарні. Під час Другої світової війни фашисти проводили над чоловіком досліди на витривалість у холоді. Втім, незважаючи на випробування, помер Порфирій Іванов у 85 років. У 2008-му його реабілітували.

Не лише Зоя Хомич прихильна до методики Порфирія Іванова. Її погляди поділяють у Буцині Віра Цабак, Алла Созонік та Галина Олексюк. Вже не один рік з ранньої весни до пізньої осені їх можна зустріти на ставку чи озері, де жінки разом купаються і спілкуються, обмінюючись досвідом.

Наталія ЛЕГКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися