Луцький реабілітаційний центр для учасників АТО готують до відкриття
Волинь

Луцький реабілітаційний центр для учасників АТО готують до відкриття

9 жовтня 2019, 16:13
0
0
Сподобалось?
0

Луцькі посадовці ознайомились із ходом підготовки закладу до офіційного відкриття.

Про це інформує Луцька міська рада.

Як розповів керівник КП «Луцький центр первинної медичної допомоги»Ігор Гнетньов, головне завдання центру — не тільки фізична, а й психологічна реабілітація учасників АТО: «Під терміном «реабілітація» розуміємо тут складний процес, що включає в себе як фізичну, так і фізіотерапевтичну, ЛФК, психологічну допомогу. Це є комплекс заходів, і наш заклад покликаний виконати ці функції».

У Луцькому реабілітаційному центрі для учасників АТО передбачено такі лікувальні спеціальності, як ерготерапія, фізична терапія, практичний психолог. У залі ЛФК буде проводитися робота із опорно-руховим апаратом, суглобами, а лікар-спеціаліст підбере потрібні вправи та навантаження.

Окрім того, значну увагу приділили водолікуванню. Доступними будуть душ Шарко, циркулярні душі, перлинні ванни, соляна кімната. Денний стаціонар закладу розраховано на 9 місць.



Лікування учасників бойових дій здійснюватиметься за індивідуальними програмами реабілітації, згідно з діючими стандартами діагностично-лікувального процесу та протоколами ранньої медичної реабілітації.



«Це один із найкращих реабілітаційних центрів в Україні. Сьогодні роботи завершено на 99%, проводиться прибирання. Тут є надзвичайно багато медичного обладнання та засобів, що допомагатимуть бійцям, які повернулись зі Сходу реабілітуватися та покращити психологічне здоров’я. Ми щиро сподіваємось, що це дійсно допоможе», - розповів Ігор Поліщук.






















Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися