Волинянина з відкритою формою туберкульозу засудили на 7 років
Волинь

Волинянина з відкритою формою туберкульозу засудили на 7 років

9 жовтня 2019, 19:05
0
0
Сподобалось?
0

У Волинському апеляційному суді чоловіка з відкритою формою туберкульозу засудили на 7 років позбавлення волі.

Підсудний заявив, що він й так фактично помирає – і цей вирок буде пожиттєвим. До слова, підсудний сам наполягав оприлюднити його діагноз та обставини, у яких він перебуває, повідомляє ІА "Волинські новини" з посиланням на сюжет "Аверсу".

На судове засідання і обвинувачений, і його адвокат прийшли у медичних масках, адже в обвинуваченого відкрита форма туберкульозу, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Чоловік каже, що його стан – критичний, а причиною стала відсутність кваліфікованої медичної допомоги у місцях позбавлення волі.

Обвинувачений розповідає, що у нього туберкульоз кишечника та легень останньої стадії.

Злочин, за який чоловік опинився за ґратами, тяжкий: підсудний поранив людину ножем у шию. Інцидент трапився під мостом у Луцьку, де зимували безхатьки. Чоловік, якого поранив обвинувачений, залишився живим.

Святослав Соколюк запевняє, що не мав наміру вбивати, а ніж, насправді, був у руках його опонента. Суд, не зважаючи на смертельну хворобу, призначив чоловіку покарання у виді семи років позбавлення волі. Волинський апеляційний суд, до якого з оскарженням звернувся обвинувачений, залишив вирок без змін.

Зазначається, що туберкульоз є у переліку захворювань, які є підставою для подання в суди матеріалів про звільнення засуджених від подальшого відбування покарання.

Не секрет, що у СІЗО і колоніях, через брак медпрепаратів, засуджені не завжди можуть отримати необхідну медичну допомогу. Минулого року у СІЗО помер в’язень через брак інсуліну.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися