У Луцьку військова лікарка отримала медаль
Волинь

У Луцьку військова лікарка отримала медаль

13 жовтня 2019, 16:41
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку капітан медичної служби Таїсія Криворучко була нагороджена медаллю «За жертовність і любов до України».

Із привітаннями та найкращими побажаннями, які супроводжувалися врученням почесних грамот та подяк, до представників військових частин звернулись начальник Луцького гарнізону полковник Роман Кулик, представники керівництва області і міста, — пише Район.Луцьк.

Таїсія Криворучко проходить службу на посаді начальника неврологічного відділення у Луцькому військовому госпіталі. Високу церковну нагороду із благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла військовому медику вручив голова «Спілки воїнів АТО Волині» Олександр Серватович.

20 вересня вночі у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі сталася масштабна пожежа, що охопила дах та частину верхнього поверху. Черговою по частині тієї ночі була Таїсія Криворучко. В тій екстремальній ситуації саме вона разом із підпорядкованим медперсоналом спрацювали як єдине ціле та зуміли організувати евакуацію пацієнтів, в результаті якої не з’явилося жодного постраждалого.

«Під час пожежі у госпіталі вона не побоялася сама заходити у палаючі приміщення. Саме завдяки її чітким діям евакуація відбулася у найкоротший термін. Також вдалося зберегти медичне обладнання та документацію, завдяки чому стало можливим практично без перешкод продовжити подальше лікування пацієнтів, які на той момент перебували на лікуванні у госпітали. Я думаю, це вартує не тільки медалі, а й ордену, тож мусимо відмітити такий подвиг», – зазначив Олександр Серватович. 

Довідка

Медаллю нагороджують за прояв активної громадянської позиції, героїзму, самопожертви в ході Революції гідності, захисту України на Донбасі та в Криму, а також за волонтерську допомогу військовим формуванням України – Збройним силам, Національній гвардії, добровольчим батальйонам тощо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися