Волинська обласна рада прийняла звернення щодо відхилення «формули Штайнмаєра»
Волинь

Волинська обласна рада прийняла звернення щодо відхилення «формули Штайнмаєра»

24 жовтня 2019, 12:13
0
0
Сподобалось?
0

Представляв депутатському корпусу звернення щодо недопущення капітуляції України за так званою «формулою Штайнмаєра» свободівець Олександр Пирожик. Зокрема він зазначив, що обласні ради усіх західноукраїнських регіонів давно висловилися з цього питання. Проти такого шляху до «миру» виступили навіть обласні ради Херсонщини та Сумщини. Однак Волинь досі утримувалася.

– Колеги дивуються, чого мовчить славна Волинь, де зародилося УПА, – зазначив Олександр Пирожик. – Ми ж вважаємо, що погоджена «формула Штайнмаєра» є прологом до майбутньої повної капітуляції України та повернення під вплив «руського міра».

Отож автори звернення закликають вищі органи влади скасувати чинний закон про особливий статус Донбасу; позбавити громадянства усіх, хто брав участь у бойових діях проти українських підрозділів, працював на окупаційну адміністрацію; запросити у міжнародної спільноти максимальну військову підтримку й змінити формат дипломатичного вирішення конфлікту з Росією з нормандського на будапештський тощо.

Також у зверненні наголошується, що вибори на окупованих територіях можливі лише після повного їх звільнення та проведення повної перепаспортизації населення.

Свою позицію з приводу «формули Штайнмаєра» висловили й народні депутати, які були присутні на засідання сесії Волинської обласної ради Ірина Констанкевич, Вячеслав Рубльов та Ігор Палиця.

Зокрема Ігор Петрович закликав не критикувати сильно президента, бо, мовляв, ніхто не знає, які умови йому висувають. Натомість висловився за прийняття запропонованого звернення. Мовляв тоді президент матиме сильнішу позицію на переговорах, і, за потреби, зможе переконати західних партнерів у тому, що Україні не підходить саме такий шлях до миру.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися