Як дізнатися, чи є у дитини затримка  в розвитку
Волинь

Як дізнатися, чи є у дитини затримка в розвитку

27 жовтня 2019, 10:58
0
0
Сподобалось?
0

Коли дитина маленька – 1–1,5 року – сім’я може помітити, що щось не так. Дитина не реагує, коли її кличуть по імені, погано або взагалі ніяк не контактує з іншими дітьми. Робить тільки те, що хоче. Можуть бути посилені істерики. Можливо, в дитини аутизм, гіперактивність, дефіцит уваги, сенсомоторна або моторна алалія (затримка розвитку).

Про це розповідає Наталія Стручек, директор спеціалізованого садка для дітей з ментальними особливостями «Дитина з майбутнім».

До яких фахівців слід піти

Спочатку потрібно відвідати невролога. Також зробіть енцефалограму, щоб зрозуміти, чи є незрілості в мозку, чи це поведінкові проблеми.

Далі – гастроентеролог. Такі діти часто мають проблеми з вибірковістю в їжі, може бути непереносимість якихось продуктів, алергії.

Якщо зачіпки є, тоді треба йти до імунолога.

Ну і генетик – обов’язково.

Якщо ж у дитини виявили аутизм, потрібно сходити до психіатра.

Коли батьки пройшли всіх лікарів, до кого з цією папкою йти? Центру, який допоможе, зазвичай немає. Тому на аналізи батьків повинен направити лікар, до якого вони потім повернуться з результатами і складуть разом план роботи.

Коли корекція починається в чотири роки, то дитину не вчать «з нуля», а вже переучують. Якщо малюкові 1,5–2 роки – першу функцію може взяти на себе психолог, мама ж виконуватиме роль соціального педагога, тато – фізичного реабілітолога. Це може бути хорошим стартом. Але якщо дитині вже п’ять років, не можна йти до одного-двох фахівців, а до інших – ні.

«Два роки тому ми запустили унікальну програму дистанційної корекції «Наша дитина» для дітей, які не мають можливості навчатися у нас в Києві. Протягом декількох днів ми тестуємо маленького пацієнта, з ним працює ціла команда педагогів і на основі цього формуємо індивідуальну програму розвитку на шість місяців. Цією програмою можуть користуватися самостійно як батьки, так і окремі фахівці, які вже працюють з дитиною», – розповідає Наталія Стручек.

050 352 90 97

struchek@cwf.com.ua

https://childfuture.kiev.ua/uk/poslugi/


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися