20-річна волинянка стала бойовим медиком
Волинь

20-річна волинянка стала бойовим медиком

3 листопада 2019, 16:20
0
0
Сподобалось?
0

Тетяна – бойовий медик одного з підрозділів 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. 

Тетяні лише 20, однак в умінні приймати рішення, ставити перед собою цілі й досягати їх та позитивно сприймати життя з усіма його викликами можуть позаздрити досвідчені чоловіки. До служби в князівській бригаді дівчина, медик за освітою, працювала в лікарні за місцем проживання, - фельдшером на «швидкій» і медичною сестрою в приймальному відділенні, - повідомляє пресслужба 14 ОМБр.

- Довелося відчути, і що таке робота в реанімаційному відділені, - пригадує Тетяна. – Повірте, усе це – неабияка фахова школа. А ще іспит на стресостійкість і витримку. Тож коли йшла служити, знала, що усьому зможу дати раду.
Про те, як прийшло рішення стати військовослужбовцем, Таня розповідає, усміхаючись. Так, мовляв, і так: «прокинулась зранку, відкрила очі, і розумію, - треба йти в армію!» Насправді ж, всі, кому пощастило знати Тетяну, впевнені – за її заливчастим заразливим сміхом криється надзвичайно глибока вдумлива натура, внутрішній стержень, який робить її справжнім бійцем, і знання, завдяки яким вона здатна у найкритичнішій ситуації не розгубитися і врятувати життя побратимові…

- Насправді, якось до нас на приймальне відділення з нирковим нападом потрапив ветеран АТО, - пригадує дівчина. – Ми з ним довго говорили, він багато розповідав, і ця зустріч щось перевернула в мені. Після неї я, практично, миттєво, й прийняла рішення йти служити. Йшлося не про гроші чи якісь там пільги, а скоріш за все, про те, аби бути корисною для своєї Батьківщини, для тих, хто її захищає, і випробувати себе… Батьки спочатку були трохи шоковані, але прийняли мій вибір, і зараз пишаються мною… А я про своє рішення жодного разу не пошкодувала. Тут, у нашій бригаді, в колективі, до якого я щиро прив’язана, - я на своєму місці. Головне: я знаю, що маю необхідні знання та навики для того, аби врятувати людину, навіть при тому, що медик, а тим більше, медик на фронті – це людина, яка постійно, щоденно вчиться, тому що не буває однакових випадків, однакових поранень і просто хворих… А тому маю постійно працювати над собою, невпинно вдосконалюватися, - розповідає Тетяна.

На запитання про особисте, про майбутнє заміжжя і дітей дівчина трохи ніяковіє і віднікується: «та мені ще рано, у мене ще навчання попереду…» У планах в дівчини – здобуття вищої медичної освіти в одному з провідних медичних університетів України. І про фах Таня мріє непростий - хірурга чи реаніматолога, «бо те, що просто, для неї нецікаво», і «обов’язково на військову кафедру!» – бо з армією та з рідною князівською бригадою надовго бойова дівчинка розлучатись не збирається!
Як відомо, кілька років тому в Україні з’явилася перша жінка – генерал-майор медичної служби. І хтозна, можливо, колись генеральські погони носитиме і Таня… 


«Після однієї зустрічі я миттєво вирішила іти служити»: 20-річна дівчина з Волині – бойовий медик


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися