У волинській дитячій лікарні провели день передчасно народжених малюків
Волинь

У волинській дитячій лікарні провели день передчасно народжених малюків

14 листопада 2019, 17:10
0
0
Сподобалось?
0

14 листопада до Міжнародного дня передчасно народженої дитини Центр катамнестичного спостереження КП "ВОДТМО" провів День відкритих дверей.

Оксана Чопко – медичний директор з неонатології Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання розповіла про принципи роботи центру:

- Віднедавна ми нарешті запустили роботу центру катамнестичного спостереження. Ця структура направлена на те, щоб дітки з патологіями, народжені передчасно, отримали необхідне лікування, і аби після виписки зі стаціонару не загубилися. Адже в них ще залишається ризик виникнення певних проблем і головне це не проґавити. На даний момент це є структура, де маму з дитиною зустрічають лікар-педіатр, невролог, психолог і реабілітолог. Вони оцінюють ту інформацію, яка була після виписки, дитятко показують вузьким спеціалістам і проводять необхідне обстеження. Реабілітолог допоможе батькам освоїти певний перелік навиків і вправ, які вони робитимуть дитинці вдома. І на завершення  формується комплексний перелік рекомендацій, і коли наступного разу батькам потрібно знову з’явитися з малюком на огляд. Якщо дитинка на момент огляду уже потребує госпіталізації, її одразу скеровують у стаціонар. Якщо батьки за своїми клопотами забули з’явитися у визначену дату, їм зателефонують і нагадають. Проблема в тому, що досвіду і можливості повноцінного обстеження таких діток у районних медзакладах немає. А тут сконцентровані всі лікарі і є можливість комплексного підходу, щоб мама прийшла і отримала усю необхідну допомогу. Тут працює і психолог, адже психологічна допомога часто потрібна не лише діткам, а й мамам, які дуже розгублені в плані сприйнятті і оцінки ситуації, коли дитинка має якісь вади.

    Мама Дробот Олександри – Лілія, розповідає: її донечка народилася на 28 тижні вагітності і мала вагу 970 грамів. І саме раннє лікування та реабілітація, а також спеціалісти, максимально допомогли запобігти наслідкам, які тягне за собою надто рання поява дитини на світ. Зараз дівчинці 1,9 роки і вона активна та добре розвивається.

    Мама Чайки Матвія – Ольга, зауважує: її син народився на 31 тижні вагітності з вагою 1490. Зараз йому 3 роки і він, завдяки повноцінному лікуванню, надоганяє у розвитку дітей свого віку.

    Стосовно відкриття центру катамнестичного спостереження усі батьки відгукуються позитивно. Мовляв, дуже важливо не бігати по численним кабінетам з малюком на руках, а отримати усю необхідну допомогу фактично в одному кабінеті.


    Хочете дізнаватися про головні події першими?
    Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

    Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

    Ваш коментар

    Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
    Реєстрація Вхід
    Забули пароль?
    Реєстрація Вхід
    На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
    Реєстрація Вхід
    Зареєструватися