Зеленський підписав закон про вільний доступ до водойм
Волинь

Зеленський підписав закон про вільний доступ до водойм

19 листопада 2019, 17:44
1
0
Сподобалось?
0

У вівторок,19 листопада, президент Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє обмеження права українців до водойм. Доступ до них має стати повністю безкоштовним, а будь-яке порушення передбачає штраф.

Відповідний законопроєкт опубліковано на сайті глави держави, - передає ТСН.

Зокрема, закон забороняє обмеження права загального водокористування й забезпечує безперешкодний і безоплатний доступ до узбережжя річок, водойм та островів для загального водокористування. Так, разі недотримання закону, порушників каратимуть штрафом від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів для громадян, а для посадовців – від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів. Повторні дії, вчинені протягом року, передбачають штраф від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів  і від 700 до 1000, відповідно.

"У разі обмеження доступу громадян (зокрема шляхом встановлення огорож або інших конструкцій) до узбережжя водних об’єктів на земельних ділянках прибережних захисних смуг, що перебувають у користуванні юридичних або фізичних осіб, є підставою для припинення права користування такими земельними ділянками за рішенням суду", - сказано у документі.

Документ набирає чинності від дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію за три місяці від дня набрання ним чинності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • петицiя
    петицiя

    Прошу пiдтримати петицiю про порятунок озера: https://petition.president.gov.ua/petition/73826

    19 листопада 2019, 22:54
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися