Лучанка з кришталевою хворобою просить у влади пільги на комуналку
Волинь

Лучанка з кришталевою хворобою просить у влади пільги на комуналку

22 листопада 2019, 11:32
1
0
Сподобалось?
0

Лучанка з рідкісною вродженою генетичною хворобою звернулася до міської ради з проханням про зменшення платні за комунальні послуги.

Про це йшлося 22 листопада під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, - передає ІА Волинські новини.

Як повідомила голова комісії, депутатка Майя Шостак, до Луцької міської ради звернулася лучанка Оксана Капішевська.

Жінка має рідкісне вроджене генетичне захворювання – недосконалий остеогенез (або хвороба крихких кісток). Разом із мамою вона проживає у двокімнатній квартирі, де з настанням опалювального періоду постійно холодно, тож лучанки витрачають багато газу на обігрів помешкання.

Серед доходу родини – соціальна допомога Оксани Капішевської та пенсія її мами. Цих коштів жінкам ледве вистачає для придбання ліків, продуктів харчування і засобів гігієни.

«Сплачувати комунальні послуги все важче», – вказала у зверненні Оксана Капішевська.

До Луцької міської ради вона звернулася з проханням про зменшення плати за комунальні послуги.

Оскільки міськрада не має таких повноважень, члени комісії рекомендували лучанці звернутися до департаменту соціальної політики, який у разі відповідності ситуації може призначити субсидію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Юрист
    Юрист

    Майя Шостак, Ви не праві. Сесія міської Ради має право звільнити від оплати за комуналку таку людину з рідкісним захворюванням і такою світлою головою. Не кожному навіть здоровому під силу закінчити університет. Це подвиг і приклад для наслідування. А тому , шановна голова такої гуманної комісії проявіть милосердя і ініціюйте розгляд цього питання на сесії. Бюрократична відписка вам не личить. Ви могли це звернення від комісії переслати в департамент, а не рекомендувати заявниці самій звернутися в Департамент соц політики. Сподіваюсь , що наші депутати позитивно вирішать це питання. Адже таких людей в Україні одиниці і громади взяли шефство над цими людьми. Опікуючись соцзахистом поцікавтесь як в інших регіонах вирішують це питання.

    22 листопада 2019, 19:58
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися