У Луцьку відбувся фестиваль нацменшин
Волинь

У Луцьку відбувся фестиваль нацменшин

1 грудня 2019, 17:13
0
0
Сподобалось?
0

Фестиваль нацменшин на Волині проводиться втретє, цього року він зібрав 250 учасників. Про це розповіла директорка Волинського державного центру естетичного виховання учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів, голова журі конкурсу Оксана Дідик.

На засіданні журі визначать кращих учасників заходу, - кращі колективи і солісти отримають подарунки, - інформує Суспільне Волині.

Директорка Волинського центру естетичного виховання Оксана Дідик: «Фестиваль проводиться у двох номінаціях: «Вокал» і «Хореографія». У номінації «Хореографія» представлені 15 колективів з області і це досить багато, адже це - чеські, польські, вірменські інші танці, а також ще багато номерів інших народностей. А у вокалі у нас - понад 40 номінантів».

Хореографічний колектив з Іваничівського району підготував танець ромської нацменшини. «Циганочку» танцювали і діти з колективу селища Головне Любомльського району.

«Ми готували цей танець 1,5 місяці, тому що дуже велике бажання в дітей було, костюми в основному за спонсорські кошти батьків, ну але і нам на школу виділили теж гроші, тому діти на сцені - такі красиві», - розповідає керівниця хореографічного гуртка Олена Торчило

Чеську народну культуру представляли члени товариства «Матіце Волинська», серед яких Софія Бондар і Михайло Андрійчук.

«Ми сьогодні співали представляли чеську культуру у вигляді співу, фестивалю, де ми отримали призове місце, подарунки 00.22 стик 00.51Я в чеському товаристві вже другий рік, тут мені дуже подобається, тому що тут - приємні вчителі, які навчають і чеській мові, і чеському народному танцю. І сьогодні ми показували один із наших вокально-танцювальних номерів». - додає учасниця фестивалю Софія Бондар:

Учасник фестивалю Михайло Андрійчук запевняє, що його походження – чех.

«Моя бабуся також чешка, і всі родичі живуть там, в Чехії. І я б також хотів продовжувати наші сімейні традиції. Ми часто збираємось разом, святкуємо чеські свята, любимо чеську музику»


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися