Загиблому на війні офіцеру СБУ з Луцька виповнилося б 33 роки
Волинь

Загиблому на війні офіцеру СБУ з Луцька виповнилося б 33 роки

7 грудня 2019, 22:58
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні офіцеру СБУ Віктору Мандзику з Луцька могло б виповнитись 33 роки. Навчався в Луцькій загальноосвітній школі №23. З дитинства займався спортом. Був майстром спорту України з боксу, кандидатом в майстри спорту з кікбоксингу. Віктор розпочав свою службу в СБУ у 2009 році. Він став найкращим стрілком волинської «Альфи», а також учасником збірної команди регіонального управління СБУ з рукопашного бою. Через серйозну травму Віктор перейшов на оперативну роботу. З січня 2015 року Віктор Мандзик перебував у службовому відрядженні у Волноваському районі Донецької області. Брав участь у затриманні озброєного терориста. Навички альфівця допомогли йому врятувати колег, після того як сепаратист кинув у силовиків гранату.

Віктор Мандзик загинув 21 березня 2015 року у місті Волноваха. Смертельний постріл у беззбройного капітана СБУ у потилицю з автомата здійснив юрист з Дніпра Денис Гордєєв. Але він досі не поніс покарання за убивство. Після кількох років у СІЗО Гордєєва випустили на волю. Судовий розгляд справи свідомо затягується.

Указом Президента України від 25 березня 2015 року капітан Віктор Мандзик нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
Віктору Мандзику 25 липня 2018 року присвоєно звання «Почесний громадянин міста Луцька» (посмертно).

Напередодні у Луцьку відбувся традиційний щорічний турнір з волейболу серед співробітників силових структур, присвячений пам’яті капітана СБУ Віктора Мандзика.

У змаганнях взяли участь команди регіональних управлінь Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції та Держспецзв’язку.
На урочистому відкритті турніру була присутня мама Віктора – Ольга Олександрівна. Вона подякувала організаторам за збереження світлої пам’яті її сина та постійну підтримку від Служби.
У результаті напруженої боротьби перше місце у волейбольному турнірі зайняла команда регіонального управління ДСНС, друге – Нацполіції, третє – команда обласного управління СБУ. Переможці та призери змагань отримали кубки та медалі.
Також представники української спецслужби спільно з ліцеїстами Військового ліцею з посиленою фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні поклали квіти на могилу загиблого Героя.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися