На роботу – на таксі: транспортний колапс у Луцьку
Волинь

На роботу – на таксі: транспортний колапс у Луцьку

11 грудня 2019, 10:32
0
0
Сподобалось?
0

Відсьогодні, 11 грудня, в маршрутних таксі і тролейбусах встановлені пристрої для безготівкової оплати проїзду. 

Цьому передував місячний тестовий період, протягом якого пристрої працювали лише в тролейбусах, адже перевізники відмовились встановлювати систему для безготівкової оплати, - передає ІА Волинські новини.

Згодом Луцька міська рада дійшла згоди в цьому питанні з перевізниками, і більшість з них встановили зчитувачі карток і системи моніторингу. Проте в останній момент окремі перевізники навідріз відмовились співпрацювати, тому договір з ними розірвали.

Зокрема, йдеться про перевізників, які повністю чи частково забезпечували маршрути № 3, 9, 9-а, 11, 17-а, 19, 24, 25, 26, 26-а, 28, 29, 32. У зв’язку з цим, КП «Луцьке підприємство електротранспорту» внесено зміни у рух тролейбусів, аби в місті не відбулось транспортного колапсу.

Відсьогодні пристрої безготівкової оплати мають працювати у всіх маршрутних таксі, проте ще тиждень лучани мають право оплачувати проїзд готівкою.


За станом на 8 ранку на вулиці Володимирській (район МКС) - зупинки переповнені людьми. Не всі лучани знають, в чому причина відсутності маршруток.

район МКС
Підійшов тролейбус №12. Практично вільний. Можна зробити висновок, що люди психологічно звикли доїжджати на маршутках і не дуже поспішають на тролейбуси.

вулиця Володимирська

За словами лучан, на проспекті Соборності - транспортний колапс. Маршруток дуже мало, і ті - переповнені. На зупинках не зупиняються. Люди намагаються вирішити проблему за допомогою служби таксі, однак машину викликати - також проблема.

район ЛПЗ

Район ЛПЗ. Відсьогодні на маршрути не вийшли автобуси №9, 11 і 10. Курсує всього кілька автобусів №28.

Зупинки переповнені людьми. На перших трьох від кінцевої зупинках автобус заповнюється пасажирами повністю і на наступних, не проїхавши навіть половини мікрорайону, вже не зупиняється.

Більшість лучан чекає на тролейбуси. Валідатори у маршрутках працюють справно. Приблизно 50 на 50 пасажирів оплачують проїзд готівкою та за допомогою е-картки.



Зі слів лучан, ситуацію реально рятують автобуси за маршрутом 251. З тролейбусами - трохи гірше.

За станом на 8.40 в районі ЛПЗ людей на зупинках помітно поменшало. Нестачу автобусів за маршрутами № 9, 11 та 10 компенсовують тролейбуси №1 та №2, а також декілька автобусів № 28. Згідно зі спостереженнями, більшість пасажирів оплачують проїзд готівкою.

район ЛПЗ

У напрямку від проспекту Соборності до Київського майдану - зупинки та маршрутки переповнені людьми. Більшість розраховується готівкою.

Київський майдан

переповнений тролейбус №12

В тролейбус №15 неможливо втиснутися вже на Соборності.

Частково відрізаними від транспортного сполучення виявилися мешканці села Липини.

На фото - кінцева зупинка автобусу за маршрутом №9а. Зі слів місцевих мешканців, сьогодні на роботу чи навчання люди дістаються на власних авто або на таксі.

вулиця Гнідавська

За станом на 9.30 на проспекті Соборноності біля Салюта людей на зупинці більше, ніж зазвичай.

проспект Соборності

Зі слів лучан, з 40-го кварталу доїхати проблематично. Люди йдуть на зупинки на проспекті Соборності.

На зупинках від супермаркету Салют на Соборності до ТРЦ Промінь - багато людей.

проспект Соборності

тролейбус №1


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися