Водія, який п’яним на смерть збив жінку у Луцьку, відпустили з-під варти
Волинь

Водія, який п’яним на смерть збив жінку у Луцьку, відпустили з-під варти

13 грудня 2019, 17:49
0
0
Сподобалось?
0

Лучанин Олександр Протасюк, якого підозрюють у вчиненні ДТП, внаслідок якої загинула жителька Луцького району, перебуватиме під домашнім арештом до 5 лютого.

Повний текст ухвали суду про застосування запобіжного заходу підозрюваному у вчиненні резонансної ДТП, яке сталося 6 грудня у Луцьку на вулиці Карпенка-Карого, оголосив суддя Віталій Ковтуненко 13 грудня під час засідання у Луцькому міськрайоннному суді, - передає ІА Волинські новини.

Раніше, 8 грудня, слідчий суддя Луцького міськрайонного суду вже відмовляв у задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваного та застосовував запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Лучанина Олександра Протасюка, непрацюючого, 1986 року народження, підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Досудове розслідування встановило, що підозрюваний 6 грудня близько 23.50, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, за кермом автомобіля марки BMW 528, рухаючись по вулиці Карпенка-Карого від вулиці Конякіна до Дубнівської поблизу будинку №1 перевищив дозволену в населених пунктах швидкість руху, здійснивши наїзд на жінку, яка перетинала дорогу. У результаті ДТП від отриманих тілесних ушкоджень жителька Луцького району загинула на місці автопригоди.

Під час засідання 13 лютого зачитали клопотання сторони обвинувачення щодо утримання підозрюваного під вартою терміном на два місяці. Такий запобіжний захід просили передбачити для запобігання спробам підозрюваного переховуватися від органів досудового розслідування та перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Суд ухвалив відмовити старшому слідчому слідчого управління ГУНП у Волинській області у задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного. Натомість вирішили застосувати щодо Олександра Протасюка запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та заборонили йому залишати помешкання з 22.00 до 8.00, зобов’язали його не відлучатися за межі Луцька без дозволу старшого слідчого та прокурора кримінального провадження. Строк дії ухвали становить 60 днів з дня постановлення, тобто, строк домашнього арешту підозрюваного закінчиться 5 лютого наступного року. Апеляційну скаргу щодо ухвали можна подати протягом п’яти днів.

Нагадаємо, від сильного удару під час ДТП 6 грудня жінку відкинуло на 50 метрів. Винуватці аваріїнамагалися втекти з місця ДТП, про те, в саме цей момент вулицею рухалось авто патрульної поліції, які стали свідками аварії. Під час погоні до патрульної поліції приєднався ще один екіпаж. Під час переслідування зловмисники пошкодили ще одну автівку на вулиці Рівненській. Патрульні наздогнали й затримали підозрюваних у Гаразджі.

Окрім того, на ексклюзивних кадрах погоні та затримання п’яних молодиків видно, що за мить до затримання водій встигає пересісти на пасажирське сидіння, тому коли поліція витягує їх з машини, за кермом заведеного авто, яке продовжує рух, вже нікого немає.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися