У Луцьку студенти змайстрували будки для безпритульних собак
Волинь

У Луцьку студенти змайстрували будки для безпритульних собак

14 грудня 2019, 17:58
0
0
Сподобалось?
0

19 нових будок для безпритульних собак виготовили і передали учні Луцького ВПУ будівництва і архітектури.

Працювали над хатинами для тварин майже 1,5 місяці. Гроші на матеріали дали благодійники. Про це повідомляє Суспільне Волинь.

"Ми почали буди робити, щоб собакам було зимою тепло. Вони так як і люди, їм треба щоб було тепло, першу буду ми зробили місяць назад, було складно, але ми зробили", - розповідає учень луцького ВПУ Віктор Мажора.

Віктор Мажора – один із 22-х учнів групи Т-5, які майстрували буди для собак КП "Ласка". Вони вивчають столярну справу перший рік, каже майстер виробничого навчання Анатолій Хаймик.


Зі слів учня Олександра Стасюка, буди для собак виготовляли впродовж місяця. Щотижня під час виробничого навчання вивчали роботу столярної техніки, спеціалізованого приладдя.

Виконуючи завдання, учні долучилися до благодійної справи. Будки вони виготовляли безкоштовно, на волонтерських засадах, розповіла тимчасово виконуюча обов’язки директора КП «Ласка» Оксана Богданюк.

"Дуже гарно і надійно зроблені будочки. Пофарбовані, металопрофілем покритий дашок, будка супер. Туди ще на зиму буде настелятися солома, собаці буде дуже комфортно і тепло", - каже пані Оксана.

Зі слів Оксани Богданюк ініціювала виготовлення нових буд група лучан з мікрорайону ЛПЗ наприкінці жовтня. Знайшли спонсорів, які виділили більше 11 тисяч гривень на придбання необхідних матеріалів.


Нині на підприємстві приблизно 260 собак. В одних - будки старі і потребують заміни, в інших їх взагалі немає. Грошей, виділених благодійниками, вистачило на 19 буд.





Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися