Афганці хочуть викуп за знайденого військовополоненого з Волині
Волинь

Афганці хочуть викуп за знайденого військовополоненого з Волині

18 травня 2018, 11:03
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада клопоче про повернення в Україну зниклого безвісти 30 років тому радянського військовика Ігоря Бєлокурова з села Велика Глуша Любешівського району Волині і формує групу для поїздки в Афганістан з метою визволення військовополоненого. Про це в кулуарах парламенту повідомив народний депутат (БПП) Сергій Куніцин, передає телеканал «112 Україна».

Куніцин підкреслив, що полон в Афганістані тих часів – страшна річ і навіть було краще бути мертвим, аніж потрапити у нього, тому навіть повернення однієї людини, що потрапила в полон, – маленька перемога.

Як відомо, наприкінці березня поточного року одна з українських геологічних експедицій, яка здійснювала пошук водоносних пластів на території Афганістану, випадково натрапила на чоловіка родом з Волині. За десятки років перебування у чужій країни він забув українську мову та не зміг згадати своє ім'я, втім за допомогою перекладачів розповів свою історію.

За словами чоловіка, він потрапив у полон до моджахедів під час бойової операції і щоб вижити, згодом прийняв іслам, обравши собі нове ім'я Амредін.

Небайдужі до долі Бєлокурова науковці пообіцяли, що спробують повернути чоловіка додому у Волинську область, однак цей процес непростий, оскільки господарі Амредіна сподіваються отримати за нього щось на зразок викупу.

Нагадаємо, на Волинь приїздив військовий радник комітету оброни сенату Ісламської республіки Афганістан генерал Дашти Ісмаель - він обіцяє сприяти поверненню на батьківщину полоненого 30 років тому волинянина.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися