Азербайджан хоче інвестувати у волинське курортне селище
Волинь

Азербайджан хоче інвестувати у волинське курортне селище

12 грудня 2018, 16:12
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні (12.12. 2018) на Волинь завітав  голова міжнародного альянсу «Азербайджан – Україна» Ельмар Мамедов. З керівником виконавчої влади області він обговорив  перспективи розвитку туристичної галузі Волині, зокрема,  на Світязі Шацького району. За словами Ельмара Мамедова, його країна зацікавлена у розширенні туризму між Україною та Азербайджаном та хотіла б інвестувати у курортне селище Щацьк. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

 Для  прикладу закордонний гість навів місто Трускавець, адже переконаний, що Шацьк має такі ж перспективи. Для цього треба збільшити наплив туристів і покращити  інфраструктуру. Йдеться  про заклади харчування, автозаправні станції, дороги. Зокрема, відзначено й те, що азербайджанці почали інвестувати у Трускавець після того, як відпочили там та переконались у всьому особисто.

Тож голова громадської організації виступив з пропозицією створити у Шацькому районі регіональне представництво альянсу. Ельмар Мамедов у  Луцька вперше, хоч і був українським студентом. Каже, що вважає Україну своїм другим домом. Відтак, на зустрічі обговорили діяльність азербайджанської спільноти та іноземних студентів на Волині.

«Азербайджанці займають перше місце за кількістю іноземних студентів в Україні. Хоча навчання тут дорожчк, ніж в Молдові та Білорусі. Однак, потім студентські зв’язки переростають в бізнес, відтак маємо хороші торговельні  відносини. Окрім того, незабаром  у Баку відкриється торговий дім «Україна», - зауважив Ельмар Мамедов.

Голова облдержадміністрації Олександр Савченко сказав, що ідею сприймає позитивно.

« Ми посилено працюємо над тим, щоб створити в Шацьку якісну інфраструктуру. Цього року ми запустили проект по каналізуванню трьох ключових точок озер. У нас є грантові кошти – шість з половиною мільйонів євро. І коли закінчимо, то маємо надію на збільшення туристів».

На Волині Ельмар Мамедов зустрівся з представниками компанії «Тигрес», яка займається гуртовою та роздрібною торгівлею товарами для дітей, та Павлівського пивзаводу.

До слова, сьогодні, 12 грудня, в Азербайджані – День пам’яті загальнонаціонального лідера Азербайджану Алієва Гейдара Алієвича.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися