Через випадки захворювання африканською чумою відстрілюватимуть диких кабанів
Волинь

Через випадки захворювання африканською чумою відстрілюватимуть диких кабанів

22 червня 2018, 13:57
0
0
Сподобалось?
0

Забезпечити депопуляцію диких свиней негайно – таке рішення прийняли під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 червня 2018 року під головуванням Олександра Савченка. Про це інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Про вже вжиті заходи з ліквідації спалаху африканської чуми диких свиней поінформував начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Богдан Лозинський.

- Серед країн-сусідів України немає жодної благополучної у плані африканської чуми свиней. Так, від початку року в Польщі зафіксували 1400 випадків, в Прибалтиці – 1500. А протягом останніх місяців 30 випадків зафіксували вздовж кордону з Волинською областю. Минулого тижня зафіксували випадок загибелі дикої свині за півтора кілометри від Дорогуську.

Зі слів чиновника, щоночі приблизно 50 кабанів мігрують з території Польщі на Волинь та у зворотному напрямку, тож ризик поширення африканської чуми величезний.

Окрім того, в цілях профілактики оглянули свійських свиней в населених пунктах прикордоння, зокрема в Шацькому, Володимир-Волинському, Іваничівському та Любомльському районах. Там наразі не виявили не виявили гибелі і захворювань тварин на африканську чуму. Також в Любомльській РДА ухвалили план дій щодо недопущення поширення та ліквідації спалаху. У 11 селах провели збори, де розповіли про профілактику та продензифікували 230 приміщень.

У Луцькому прикордонному загоні погодили список з 41 мисливця, які проводитимуть відстріл диких свиней в неблагополучному районі.

Олександр Савченко доручив головам РДА, ВОУЛМГ, Держеконіспекції, управлінню екології ОДА забезпечити проведення депопуляції диких свиней на території області незалежно від сезону полювання. Користувачів мисливських угідь закликають дотримуватися протиепізоотичної безпеки під час полювання та годівлі тварин. Тушки відстріляних тварин на території неблагополучного району потрібно знищувати з дотриманням біонорм.

Тому для локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней у Любомльському районі комісія під головуванням керівника найвищої виконавчої гілки влади в області ухвалила негайно, від сьогодні, забезпечити депопуляцію диких кабанів.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися