Чому “смажитися” на сонечку не найкраще заняття влітку?
Волинь

Чому “смажитися” на сонечку не найкраще заняття влітку?

16 липня 2018, 19:31
0
0
Сподобалось?
0

Побутує літній міф, що засмага на тілі свідчить про здоров'я і красу людини. Лікар Дарія Прокопик навела кілька аргументів, чому "смажитися" на сонечку не найкраще заняття влітку. Інформацію опублікувала на своїй сторінці у Facebook в.о. Міністра охорони здоров′я Уляна Супрун.

Засмага жодним чином не сприяє здоров'ю. Ми асоціюємо її зі здоровим та красивим виглядом, насправді ж, засмага є ознакою того, що шкіра постраждала від ультрафіолетового випромінювання і намагається "захиститись".

Надмірне перебування на сонці є одним із факторів ризику розвитку раку шкіри. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, близько 3 мільйонів випадків раку шкіри діагностується по всьому світу щорічно.

І хоча рак шкіри поширеніший серед людей, що мають світліший колір шкіри, проте це не означає, що більш смагляві люди в безпеці. Тому, якщо ви гарно засмагаєте та швидко темнішаєте, не розслабляйтся. Вам так само шкідливе ультрафіолетове випромінювання.

Якщо ваш залізний аргумент для засмаги був вітамін D, яким треба запастися на всю довгу зиму, то й це не так. Утворення вітаміну D в шкірі обмежено. Після того, як його утворилась певна кількість, цей процес спиняється, і завдяки тривалому лежанню на пляжі ми більше не помножуємо запаси вітаміну D.

Так само засмага не допомагає ставати гарнішими. Пружність і зволоженість шкіри підтримують речовини колаген та гіалуронова кислота. А дія ультрафіолету їх руйнує, і не дає утворювати нові. Тому сонце справді сушить і старить шкіру, і жодні зволожуючі засоби це не спинять. Бо речовини, що вологу можуть утримати, зруйновані.

Отож,

  • наносьте сонцезахисні й крем щоразу, як виходите на вулицю, і тим більше, якщо йдете відпочивати на пляж;
  • перебувайте якомога менше на сонці, особливо в найбільшу спеку (з 11 до 16 години);
  • носіть кепки та панамки, одяг з довгими рукавами й штани для захисту від сонячних променів.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися